Fotografirajte gradski promet i osvojite 1.000kn

Održivi razvoj zajednice – ODRAZ i ovoga ljeta poziva građane Zagreba na sudjelovanje u foto natječaju „Kretanje mojim gradom“. Rok za prijavu fotografija je 7. rujna 2017. Natječajem se želi potaknuti građane Zagreba na kritičko promišljanje o gradskom prometu s naglaskom na održive, čiste, energetski učinkovitije i za okoliš povoljnije oblike kretanja.

Promatrajte i fotografirajte gradski promet, zanimljive prometne situacije s naglaskom na održivu mobilnost. Odnosno, fotografirajte sugrađane dok pješače, voze bicikl, koriste javni prijevoz, sustav javnih bicikala ili se kreću na neki peti održivi način.

Imate priliku osvojiti jednu od tri vrijednih nagrada. Poklon bon od 1.000kn za prvu nagradu, poklon bon od 750kn za drugu nagradu i poklon bon od 500kn za treću nagradu. Dodjela nagrada održat će se tijekom Europskog tjedna mobilnosti (16. – 22. rujna 2017.).

Pravila i uvjeti foto natječaja:

  • mogu sudjelovati građani Zagreba (amateri i profesionalci)
  • poslati najviše dvije crno-bijele ili kolor fotografije, ne starije od tri godine (.jpg format rezolucije 300 dpi )
  • fotografije i popunjenu prijavnicu dostaviti do 7. rujna 2017. na e-mail adresu: fotonatjecaj@odraz.hr uz oznaku “ime i prezime ” (prijavnica je dostupna ovdje)
  • žiri će odabrati tri najbolje fotografije

Foto natječaj je organiziran u sklopu projekta “Dijalog o mobilnosti u Zagrebu”, koji ODRAZ provodi u partnerstvu s Gradom Zagrebom i Udrugom “Sindikat biciklista”. Cilj projekta je potaknuti susrete građana s predstavnicima mjesne samouprave i gradske uprave te uspostaviti stalnu praksu dijaloga o mobilnosti. Informiranjem građana, organiziranjem javnih skupova i edukacijom želi se povećati sudjelovanje građana i ojačati njihove kapacitete za konstruktivno sudjelovanje u postupku savjetovanja o mobilnosti u gradu. Više o projektu pročitajte ovdje.

O autoru

Sebastijan Hleb
Student Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, inicijator inicijative Avantoura te novinar studentskog internet portala prom.com.hr. Područja interesa; cestovni i gradski promet, biciklistički promet te prometno planiranje i projektiranje.
Close