Noćna vožnja biciklima

Inicijativa mladih Avantoura iz Zagreba organizira još jednu Noćnu vožnju biciklima u subotu 30.9.2017. sa početkom okupljanja u 19:30 kod Piramide sa sjeverne strane fontana ispred NSK-a. Početak vožnje je u 20:00 i kreće se u vožnju zagrebačkim biciklističkim stazama i cestama pridržavajući se pritom svih propisanih pravila. Velika razlika između ostalih biciklijada je ta da ovo zapravo nije biciklijada. Ovo je vožnja biciklima što znači da nema policijske pratnje, te je svatko odgovoran za svoju sigurnost i svi se zajedno voze biciklističkim stazama i prema propisanim pravilima od strane zakona.

Do sada je inicijativa Avantoura organizirala dvije velike Noćne vožnje biciklima prikupivši na obje noćne vožnje oko 300 sudionika. Neki od onih koji su prepoznali inicijativu, volju i dobar duh kod mladih iz inicijative Avantoura su Sindikat Biciklista, Zagreb Pedicab i NextBike Croatia koji podupiru Noćnu vožnju biciklima te i sudjeluju na njoj. Naime, od ovoga puta možete se besplatno voziti u pedicabu tj. rikši Zagreb Pedicaba ili na biciklu NextBike Croatia. Cijelu inicijativu su do sada medijski poprtaili i Hrvatski Radio, Antena Zagreb, Radio Sljeme i ostali, baš kao i portal Index.hr i neki blogovi.

Sve što vam je potrebno za sudjelovanje je bicikl s odgovarajućom opremom i dobra volja! Bicikl treba imati prednje bijelo i stražnje crveno svjetlo i mačje oči, a ukoliko obučete reflektirajući prsluk to je plus! Svi su pozvani na sudjelovanje i druženje na Jarunu nakon završetka Noćne vožnje biciklima. Ukoliko vas zanima više o Noćnoj vožnji biciklima i kako sudjelovati ili doći do besplatne vožnje u pedicabu Zagreb Pedicaba ili na bajku NextBike Croatia pogledajte facebook stranicu i facebook event.

Close