Savjetovanje građana o pitanjima prometa i mobilnosti

ODRAZ-Održivi razvoj zajednice poziva na panel raspravu kojom želi informirati i raspraviti o načinima uključivanja građana u aktivnosti i planiranje održive mobilnosti. Bit će to prilika da se sudionici upoznaju sa slovenskim izazovima uključivanja javnosti pri izradi planova održive urbane mobilnosti (SUMP), rezultatima i iskustvima projekata “Dijalog o mobilnosti u Zagrebu” i CIMULACT te premijerno pogledaju ODRAZ-ov najnoviji kratki film na temu sudjelovanja građana u planiranju mobilnosti.

Panel rasprava će se održati u prostoru HKD Napredak (Bogovićeva 1/I. kat, Zagreb) u utorak 24. listopada 2017. s početkom u 11:00 sati. Rok za prijavu je 22. listopada 2017.

Program

11:00 – 11:15

 • Uvodni pozdrav
  // Lidija Pavić-Rogošić, ODRAZ- Održivi razvoj zajednice

11:15 – 12:15

 • Izazovi uključivanja javnosti u izradu planova održive urbane mobilnosti (SUMP) u Sloveniji / Izkušnje z vključevanjem javnosti v pripravo celostnih prometnih strategij v Sloveniji
  // Milena Marega, CEPP – Center za vodenje participativnih procesov, Ljubljana
 • Predstavljanje rezultata projekta “Dijalog o mobilnosti u Zagrebu”
  //  Goran Lampelj, Udruga Sindikat biciklista
 • Građani i ostali dionici sudjeluju u vizioniranju budućnosti – iskustvo projekta CIMULACT; Obzor 2020.
  //  Lidija Pavić-Rogošić, ODRAZ
 • Predstavljanje kratkog animiranog filma o sudjelovanju građana u planiranju mobilnosti

12: 15 – 13:00

 • Razgovor / Pitanja i odgovori / Moderatorica: Lidija Pavić-Rogošić

13:00

 • Neformalno druženje uz ručak

PRIJAVA
Potvrdu dolaska pošaljite najkasnije do petka 20. listopada 2017. putem on-line obrasca na sljedećoj poveznici: https://goo.gl/QXzRK1

* ODRAZ panel raspravu organizira u okviru projekta “Dijalog o mobilnosti u Zagrebu” te uz podršku Grada Zagreba i Udruge gradova u RH.

O autoru

Marin Dokoza
Magistar željezničkog prometa, entuzijast i ljubitelj željeznice. Zanimaju ga područja održive mobilnosti, željezničkog prometa i urbanog prometnog planiranja.
Close