Razgovor s građanima u sklopu ciklusa “Kretanje mojim (kvartom) gradom”

Dana 17 listopada 2017. godine održati će se susret s građanima u sklopu  ciklusa „ Kretanje mojim (kvartom) gradom. Partneri susreta su ODRAZ (Održivi razvoj zajednice), Grad Zagreb i udruga „Sindikat biciklista“. Susret je organiziran u suradnji sa inicijativom Projekt Ilica/ Readymade Ilica u okviru projekta „Dijalog o mobilnosti u Zagrebu“. Susret će se održati u prostoru bivšeg javnog kupališta Dijana u dvorištu Ilice 8 s početkom u 16:00 sati.

Projekt ima za cilj povećati sudjelovanje građana u svim pitanjima vezanim za promet u gradu. Susret će biti koncipiran sa svrhom dijaloga nazočnih na temu postojećeg prometnog stanja jedne od najduljih i najstarijih zagrebačkih ulica. Građani mogu dobiti odgovor na sva pitanja i probleme koji su vezani na temu regulacije prometa u Ilici, parkirališnih mjesta, biciklističkih staza itd.

Ne propustite idealnu priliku da ukažete na sve probleme vezane uz kretanje Ilicom bilo u statusu pješaka, biciklista, vozača ili korisnika javnog prijevoza. Susretu će biti nazočni predstavnici Grada Zagreba, mjesne samouprave, ZET-a, komunalnog i prometnog redarstva te Prometne policije. Susret ima za cilj prikupiti i prenijeti nadležnim institucijama sve informacije o stanju u prometu direktno od strane korisnika te informirati građanstvo o aktivnostima mjesne samouprave gradskih četvrti i Grada Zagreba za narednu budućnost.

Sav sadržaj ovog susreta predstavljen je u sklopu jesenskog programa festivala Projekt Ilica/Readymade Ilica koji se održava od 9. do 18 listopada. U periodu od travnja 2016. do svibnja 2017. organizirano je ukupno sedam susreta u sklopu projekta, a posljednjim osmim susretom dovršavaju se aktivnosti prikupljanja informacija kretanja u urbanim sredinama gradova. Informacije prikupljene na sastancima dati će jasniju sliku  o potrebama građana i razvoju urbanizma. Broj susreta u kratkom periodu pokazuje na interes građana i zanimanje mjesnih odbora i Grada Zagreba o potrebama istih. Građani su susrete podržali uz naglasak za potrebu boljeg informiranja građanstva o aktivnostima mjesnih odbora gradskih četvrti i Grada Zagreba.

 

 

 

Close