Dani tehničke ispravnosti vozila 2017.

Ilustracija/Izvor: euroherc.hr

Već je poznato kako je vozni park u Hrvatskoj poprilično star pa se zbog toga povećava rizik od nastanka prometnih nesreća. HAK već unazad nekoliko godina organizira tzv. Dane tehničke ispravnosti vozila tokom kojih besplatno možete otići na preventivni tehnički pregled vozila, uz napomenu da pravo na preventivni tehnički pregled nemaju vozila kojima u trajanju akcije istječe redovni tehnički pregled i produženje registracije vozila.

U razdoblju od 20. studenog do 25. studenog HAK, u suradnji s CVH i stanicama za tehnički pregled vozila, a pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, poziva sve vlasnike vozila na preventivno- sigurnosnu akciju.

Cilj akcije je skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila u kontekstu cestovne sigurnosti, jer je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik sigurnosti u cestovnom prometi.

Prvih 15 000 vozača koji budu sudjelovali u akciji dobit će promotivne poklone.

Ilustracija/Izvor: hak.hr

Važno je napomenuti da u sklopu akcije nema sankcioniranja vozača za čija vozila se utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti i uputiti ih u ovlašteni servis. Stoga iskoristite ovu akciju kako bi svi zajedno pridonijeli izbjegavanju nastanka prometnih nesreća uzrokovanih tehničkom neispravnošću vozila.


Preneseno sa: hak.hr

Close