Zagrebačka županija dodjeljuje sredstva za ugradnju e-punionica

Foto: Božo Cicvarić

Zagrebačka županija raspisala je 171.000 kuna vrijedan javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava, kako bi svi gradovi i općine na području Zagrebačke županije dobili sredstva za ugradnju solarnih klupa i e-punionica. Do danas je uz pomoć županijskih sredstava u iznosu od 1,6 milijuna kuna projektirano i ugrađeno 28 e-punionica i isto toliko pametnih klupa, a sad za to imaju priliku i preostala 2 grada (Samobor, Sveta Nedelja – solarne klupe) i 4 općine (Brckovljani, Kloštar- Ivanić, Klinča Sela – solarne klupe i e-punionice te Žumberak solarna klupa). Javni poziv za dodjelu sredstava otvoren je do 15. studenoga 2017. godine.

Zagrebačka županija do danas je za solarne klupe i e-punionice osigurala ukupno 1,6 milijuna kuna.

Na stranicama Zagrebačke županije navedeno je kako se prijaviti mogu jedinice lokalne samouprave s područja Zagrebačke županije koje do prijave na ovaj javni poziv nemaju od strane Zagrebačke županije sufinanciranu i izgrađenu e-punionicu i/ili postavljenu pametnu klupu, ispunjavaju sve formalno-pravne i tehničke preduvjete za izgradnju i postavljanje e-punionice i/ili pametne klupe te imaju ugovorenu izgradnju i postavljanje e-punionice i/ili pametne klupe.

Maksimalna visina iznosa bespovratne potpore po jednom prijavitelju za e-punionicu iznosi 25.000 kuna, a za pametnu klupu 16.000 kuna. Jedan grad ili općina može dobiti potporu za izgradnju samo jedne e-punionice i/ili pametne klupe u jednoj kalendarskoj godini.

„S projektom ‘e-mobilnost’ krenuli smo 2015. te ga sustavno provodimo, a cilj je građanima omogućiti korištenje napredne infrastrukture za električna vozila koja su u svijetu, a sve više i kod nas, u porastu“ – župan Zagrebačke županije, Stjepan Kožić

Župan Zagrebačke županije naveo je kako je Zagrebačka županija vodeća županija u Republici Hrvatskoj po broju e-punionica, a i najviše električnih vozila u državi registrirano je na njezinu prostoru.

„Ukupno su na prostoru Zagrebačke županije postavljene 52 e-punionice, od čega je njih 28, i isto toliko pametnih klupa, postavljeno upravo uz sufinanciranje Županije“ – Stjepan Kožić

Zagrebačka županija poziva gradove i općine da svoje prijave dostave preporučenom pošiljkom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za fondove Europske unije, regionalnu i međunarodnu suradnju, s naznakom „Javni poziv za provedbu mjere razvoja e-mobilnosti u Zagrebačkoj županiji u 2017. godini“, Ulica grada Vukovara 72/VI, 10000 Zagreb ili osobno na navedenoj adresi u Pisarnici na 6. katu.

Više o natječaju pročitajte na stranici Županije, www.zagrebacka-zupanija.hr.

O autoru

Božo Cicvarić
Urednik rubrike Logistika na web portalu Prom. Magistrirao je 2016. na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu, smjer Logistika. Posebno ga zanima prijevozna logistika i organizacija putničkog prijevoza.
Close