Amazon Relay aplikacija ubrzava vozačima ulaz i izlaz iz skladišta

Izvor: supplychain247.com

Trgovački i logistički div Amazon pokrenuo je aplikaciju koja će učiniti dostave iz  centralnih skladišta učinkovitijima. Vozači kamiona moći će brže ulaziti i izlaziti iz skladišta, zahvaljujući prijavama preko QR koda umjesto obavljanja mnogobrojnih sigurnosnih procedura.

Javnost se prošlog mjesecaa upoznala s novom aplikacijom za vozače kamiona, Amazon Relay. Zahvaljujući aplikaciji vozači štede na vremenu prilikom zaprimanja ili dostave robe u Amazonova skladišta. Vozači mogu unaprijed registrirati robu koju trebaju preuzeti ili dostaviti te preko svojih mobilnih uređaja ostvariti slobodan pristup na vratima terminala.

Izvor: supplychain247.com

“Prilikom zaprimanja ili dostave u Amazonovim logističkim centrima informacije o robi se unaprijed unesu kako bi se prijava na ulazu/izlazu (Gate Pass) obavila puno kraće.” – objasnili su u Amazonu.

Na terminalima postoje predviđene Amazon Relay trake namjenjene za vozače koji koriste Amazon Relay aplikaciju s rezerviranim dozvolama za prolaz. Znakovi vode vozače, a prolazak kroz vrata terminala se skenira.

Izvor: screenshot GooglePlay Store

Ova je aplikacija Amazonov prvi pokušaj automatizacije kamionskih dostava. Otprilike 80% tereta u SAD-u prevozi se kamionima, što je velika tržišna prilika za Tech kompanije poput Ubera ili start-up kompanije Convoy, Trucker, Path, Cargomatic i sl.

Na portalu supplychain247 navode kako je Relay kao aplikacija trenutno ograničena, ali je prva točka povezivanja Amazona i milijuna potencijalnih vozača kamiona.

Amazon također razmatra razvoj drugih usluga kao što je aplikacija za spajanje vozača kamiona s odgovarajućim otpremnim poduzećima. Primjer je usluga tvrtke Convoy:


Izvor: supplychain247.com

O autoru

Božo Cicvarić
Urednik rubrike Logistika na web portalu Prom. Magistrirao je 2016. na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu, smjer Logistika. Posebno ga zanima prijevozna logistika i organizacija putničkog prijevoza.
Close