Pametni telefoni razumijet će svoje korisnike

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Pametni telefoni će korištenjem umjetne inteligencije bolje moći razumijeti svoje korisnike.

Huawei pametni telefon Mate 10 Pro prvi je smartphone na tržištu srednje i istočne Europe kojeg pogoni umjetna inteligencija. U kineskoj tvrtki smatraju kako je ovo prvi korak u novo doba uređaja koje danas posjeduje sve više korisnika.

Wang Yanmin, čelnik tvrtke Huawei za zemlje središnje Europe i nordijsku regiju, izjavio je da će „mobilna umjetna inteligencija poremetiti budućnost pametnih telefona“. Najavio je i kako će se uskoro pojaviti brojne nove primjene mobilnih uređaja koje će dovesti do stvaranja novih mobilnih aplikacija i usluga.

„Instalacijom umjetne inteligencije na mobilne uređaje, uređajima će se omogućiti bolje razumijevanje korisnika, što će im zauzvrat donijeti automatiziranu isporuku personaliziranih usluga i doživljaja“, tvrdi Yanmin.

Kako bi uređaj bio dovoljno snažan za nove tehnologije, pogoni ga Huawei Kirin 970 čipset, mobilna platforma za umjetnu inteligenciju s NPU. Novi Kirin sastoji se od osmojezgrenog CPU i 12-jezgrenog GPU. Nove integrirane komponente omogućuju izvršavanje zadataka do 25 puta brže i 50 puta efikasnije od četverojezgrenog Cortex A73 klaster CPU, tvrde u tvrtci Huawei.


Preneseno s: ictbusiness.info

O autoru

Vlatka Mišić
Magistrica informacijsko komunikacijskog prometa na Fakultetu prometnih znanosti. Područje interesa: sigurnost informacijsko komunikacijskih sustava, otkrivanje ranjivosti pojedinih sustava te forenzička analiza mobilnih terminalnih uređaja
Close