DHL naručuje 10 Tesla Electric Class 8 tegljača

Izvor: Tesla

DHL Supply Chain, vodeća kompanija u industriji logistike i opskrbnih lanaca te dio grupacije Deutsche Post DHL, naručio je 10 Tesla Electric Class 8 tegljača. Kompanija je postala jedan od prvih 3PL (Third-party logistics) operatera koji je naručio električne tegljače.

Kamioni će se testirati i biti će vidljivi javnosti tijekom 2019. u svim metropolama SAD-a. Koristiti će se za direktne dostave i dostave “isti dan”. Promatrati će se također njihova učinkovitost na duljim relacijama prilikom opskrbe velikih trgovina diljem SAD-a.

“Ovo je revolucionarni pristup transportu i želimo biti dio njega za naše klijente, za naše zaposlenike i za našu industriju”.

Izvor: Tesla

“U DHL Supply Chain-u uvijek razmišljamo ispred “današnje pošiljke” – bez obzira radi li se o sutrašnjoj pošiljci, sljedećem mjesecu ili dvije godine od trenutka kad ti kamioni postanu dostupni”, rekao je Jim Monkmeyer, predsjednik Uprave prijevoza u filijali DHL Supply Chain Sjeverne Amerike.

DHL grupa posjeduje 5.000 StreetScooter e-vozila te 10.500 e-bicikla i e-tricikla.

DHL Supply Chain također planira ocijeniti utjecaj ovih tegljača na kvalitetu života vozača i zadovoljstvo poslom.

Izvor: DHL

Deutsche Post DHL grupa planira biti vodeća u svojoj industriji po pitanju elektromobilnosti i zelenoj (održivoj) logistici. Njezina e-mobilnost inicijativa dio je ambicioznog GoGreen programa. GoGreen projekt nastao je u svrhu eliminiranja emisija štetnih plinova uzrokovanih logističkim aktivnostima do 2050. godine. Hoće li u tome uspjeti?

O autoru

Božo Cicvarić
Urednik rubrike Logistika na web portalu Prom. Magistrirao je 2016. na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu, smjer Logistika. Posebno ga zanima prijevozna logistika i organizacija putničkog prijevoza.
Close