FlixBus je uveo rezervacije sjedala

IZVOR: www.flixbus.hr

Započevši sa svojim pilot projektom FlixBus je uveo rezervaciju sjedala. Tako se sada nudi mogućnost kupnje točno određenih sjedala autobusa. Putnici će tako moći izabrati između tri kategorije sjedala ovisno o njihovoj poziciji te radi li se o standardnom ili katnom autobusu. U ponudi su klasična sjedala po izboru putnika, panoramska koja nude bolji pogled te sjedala uz stol (dostupna u katnim autobusima). Sva preostala nerezervirana mjesta putnik po ulasku u autobus i dalje bira sam.

“Provedenim anketiranjem i istraživanjem među našim putnicima naišli smo na odobravanje mogućnosti odabira posebnih ili željenih sjedala u autobusu. Prva iskustva putnika su jako dobra, a iskazani interes nas je ugodno iznenadio.” – izjavila je Petra Milanović, voditeljica odnosa s javnošću za FlixBus CEE South.

Rezervaciju sjedala trenutno je moguće napraviti samo preko FlixBus web stranice te na određenim linijama. Ovisno o dužini putovanja putnik će za sjedalo po želji izdvojiti od 1 do 3€, za panoramsko od 4 do 6€, a za sjedalo uz stol koji imaju samo katni autobusi od 2 do 4€.

“Ovim pilot projektom željeli smo putnicima ponuditi mogućnost da odaberu sjedalo u autobusu koje im najbolje odgovara. Tako putnik putovanje autobusom može bolje i kvalitetnije prilagoditi svojim individualnim potrebama pogotovo ako su u pitanju dalje relacije kada se stavlja naglasak na što veću udobnost.” –  dodala je Petra Milanović.

FlixBus je u pet godina uspio kreirati međunarodnu mrežu linija diljem Europe s preko 250.000 dnevnih veza, kroz 26 europskih zemalja u 1.400 destinacija. Putnicima je omogućen besplatan Wi-Fi, utičnice pored sjedala, više prostora između sjedala, besplatna prtljaga te mogućnost promjene i otkaza rezervacije do 15 minuta prije polaska, online kupovina karata bez čekanja u redovima na blagajnama kao i identifikacija putnika samo putem QR koda i pametnog telefona. Sve je to pomoglo FlixBusu da od svojeg osnutka preveze više od 100 milijuna putnika diljem Europe.

O autoru

Sebastijan Hleb
Student Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, inicijator inicijative Avantoura te novinar studentskog internet portala prom.com.hr. Područja interesa; cestovni i gradski promet, biciklistički promet te prometno planiranje i projektiranje.
Close