Hrvatska aplikacija za polaganje vozačkog ispita

liberal.hr

Svaki deseti polaznik autoškole u prosjeku produlji polaganje vozačkog ispita na više od šest mjeseci. Nema dvojbe da svatko nastoji doći do vozačke dozvole što brže i uz što manji trošak, ali nekad se dogodi da stvari ne idu glatko, a polaganje ispita otegne se i više od pola godine. Kako bi olakšali proces polaganja vozačkog ispita ali i ponavljanja prometnih propisa, za vozače koji nisu dugo vozili, Hrvatska ima aplikaciju koja će riješiti taj problem.

autoskola-ispiti.com

AUTOŠKOLA je aplikacija namijenjena e-učenju, jednostavna je za korištenje, stručna je te efektivna, a njen je sadržaj praktičan. Aktivna je na iOS i Android mobilnim platformama, te se planira proširenje na druge platforme u budućnosti.

autoskola-ispiti.com

Ova aplikacija ima tri osnovna modula, a to su moduli za učenje prometnih propisa, učenje prometnih znakova i vježbanje ispita. Nudi direktan i jednostavan pristup učenju prometnih propisa i sigurnosnih pravila, kao i za osvježavanje znanja aktivnim vozačima. Aplikacija omogućuje korisniku da na zabavan i interaktivan način uspješnije usvoji znanja i zakonske propise kako bi se pripremio za sigurno uključivanje u cestovni promet a što je najbolje u potpunosti je besplatna.

autoskola-ispiti.com

Ideja aplikacije AUTOŠKOLA je rezultat višemjesečnoga predanog rada iskusnog tima stručnjaka u kojem se prožimaju znanja dva velika područja – prometnih znanosti i izrade web stranica i aplikacija. Cijeli je projekt zasnovan na dugogodišnjem iskustvu Ivana Rusana u radu u Autoškoli Stubica i osluškivanju potreba kako polaznika njegove autoškole, tako i kolega predavača iz drugih autoškola. Pomoć u realizacije ideje Autoškoli Stubica pomogla je tvrtka Prolink te donijela pravo osvježenje u procesu polaganja vozačkog ispita u Hrvatskoj.

Unatoč tome što ova aplikacija postoji na tržištu određeni vremenski period ona se još uvijek predstavlja kao apsolutni novitet na hrvatskome tržištu. Međutim, zadnjih dana se o navedenoj aplikaciji sve više priča. Do sada je aplikaciju preuzelo 70.000 ljudi. Među njima i aktivni vozači, koji su začudili prometnu struku ali i sami sebe. Naime, činjenica je da većina aktivnih vozača, među njima i oni koji posjeduju vozačku dozvolu čak preko 10 godina, ne uspijevaju zadovoljiti prag od 90 posto, odnosno 108 bodova te najčešće padaju na najkritičnijoj prometnoj situaciji – raskrižju. Stoga, i iskusni vozači – oprezno!

Nadamo se kako će  navedena aplikacija olakšati prolaznost na vozačkim ispitima, poboljšati znanje ali i potaknuti nadležne institucije da više pozornosti posvete ovome slučaju, odnosno, uvođenju dodatnih provjera znanja prometnih propisa kod aktivnih vozača nakon određenog vremenskog perioda.

Pod izvorom možete preuzeti aplikaciju.

Izvor:  AUTOŠKOLA.

 

O autoru

Ivana Tomić
Studentica cestovnog prometa na Veleučilištu u Rijeci. Područje interesa: sigurnost cestovnog prometa, upravljanje u incidentnim situacijama, prijevozna sredstva u cestovnom prometu, prometno planiranje te upravljanje mobilnošću u gradovima.
Close