Pridruži nam se!

Prometni sustav danas se mijenja više nego ikada do sada. Pitanje je mijenjaš li se ti? Jesi li spreman za tržište rada i što će biti kada dobiješ svoju diplomu?

Kako se ne bi brinuo/la o svemu tome pridruži se jednom od najbrže rastućih studentskih portala u Hrvatskoj. Naš tim kojeg čine trenutni i bivši studenti rado će prenijeti sva znanja i pomoći ti obogatiti životopis, naučiti više, biti bolji i što je najbitnije, pružiti ti priliku da razvijaš svoje vještine u zdravom okruženju koje će te motivirati. Koju god poziciju da odabereš sigurno ćeš dobiti mnogo znanja i iskustva koje gotovo da i nemaš prilike drugačije steći. Portal je ujedno i prilika za networking što može potvrditi i gotovo sva ekipa koja je radila i koja radi na portalu. Danas su svi i dalje povezani, a neki od njih surađuju i u profesionalnom životu.

Na portalu prom.com.hr možeš se prijaviti za nekoliko pozicija, ovisno o područjima koja te zanimaju i ovisno o vremenu koje možeš i želiš utrošiti. Na tebi je da se javiš i pokažeš interes!

Pozicije za koje se možeš prijaviti:

  1. Voditelj portala (NOVO) – uvijek si bio poseban/na? Ako želiš više od prosjeka, želiš se istaknuti i učiti onda je ovo prava pozicija za tebe. PROČITAJ VIŠE
  2. Novinar – ova pozicija omogućuje studentu dobivanje najviše iskustva i najbrže razvijanje kompetencija. Zadatak novinara je pronalaziti zanimljive teme na stranim i domaćim portalima i izrađivati članke ili prevoditi dijelove stranih članaka. Od novinara se očekuje izrada jednog članka tjedno za što je potrebno izdvojiti 2-3 sata rada (vrijeme se smanjuje kako iskustvo pripreme članaka raste).
  3. Suradnik – ova pozicija namijenjena je manje ambicioznim studentima koji nisu sigurni hoće li stići obavljati sve obaveze na vrijeme, a unatoč tome žele pridonijeti razvoju vlastitih kompetencija i steći dodatno iskustvo
  4. Content Manager – kao Content Manager tvoj je posao zadovoljiti više od 1300 gladnih profila na društvenim mrežama. Kreirat ćeš sadržaj koji se objavljuje na našim stranicama na Facebooku, LinkedInu, Instagramu i Twitteru. Posao možeš raditi bilo kad i bilo gdje, na tebi je da si sam stvaraš raspored ovisno o obavezama na faksu. Ovaj posao donijet će ti mnoga znanja o važnosti marketinga, promoviranju, korištenju Facebook Ads-a, a što je najbolje ova znanja kasnije možeš primijeniti u bilo kojem poslu koji ćeš raditi.
  5. Pripravnik – kao pripravnik ćeš naučiti sve o člancima – kako od praznog papira i ideje dobiti kvalitetan članak koji će publika voljeti. Poziciju pripravnika od ostalih pozicija razlikuje točno određeno vrijeme rada na portalu, a to je 2 mjeseca. Nakon tog perioda možeš nastaviti raditi na portalu ili otići (sumnjamo da ti se neće svidjeti).

PRIJAVI SE OVDJE

Ako se još predomišljaš hoćeš li se prijaviti ili ne, sjeti se stare izreke: “Ako ne probaš, nećeš znati je li vrijedilo”. Uvijek nam se možeš javiti, pitati i probati – majke mi, nećemo se ljutiti ako ti se ne bude sviđalo.

Pozitivna iskustva s portala 🙂

Uredništvo portala prom.com.hr već je pomoglo mnogim studenima i zato je najbolji pokazatelj kvalitete zadovoljstvo ekipe koja je radila na portalu. U nastavku pročitaj što o portalu misle trenutni i bivši članovi.

Iskustvo Lee Šikić

“Nakon što već gotovo godinu i pol dana pišem za prom.com.hr mogu zaključiti da mi je to iskustvo
znatno doprinijelo u daljnjem usavršavanju i stjecanju znanja. Uz to pružila mi se mogućnost da s
ostalim članovima redakcije raspravljam o prometnim temama, studiju prometa, te važnosti i
budućnosti naše struke.

Osim toga naučila sam i raditi u timu, uvažavati drugačija mišljenja i prihvatiti dobronamjernu kritiku. Prevođenje članaka sa stranih portala prilika je za dodatno usavršavanje tehnike prevođenja i učenje manje poznatih stručnih termina prometne struke. U konačnici kroz rad u Promu stekla sam i nove
prijatelje koji dijele moju zainteresiranost i ljubav prema prometu, te svi zajedno upravo kroz prom
pokušavamo približiti svima koliko je promet bitan.”

Izvor: portal prom.com.hr / Lea Šikić (studentica Veleučilišta u Rijeci)

Što Alen Pavliš Ravšer misli o portalu?

“U Promu sam od vremena kad smo još imali prastari portal više nalik arkadnim igricama negoportalu, kad nismo znali što znači platiti domenu ili napraviti migraciju na novi server, kad smo bili ohrabreni samo s mnogo kaotičnih ideja kako pokrenut, poboljšati struku i studiranje, kako da javno pokažemo da ne dopuštamo da se naše znanje i potencijal izgubi u stereotipu nekih lošijih vremena naše struke. Da nije bilo Proma, vjerojatno nikad ne bi znao kak je to biti dio team buildinga ljetne škole u centru svjetskog velegrada ili na prestižnom sveučilištu slušati predavanja od primjerice tvoraca onog što danas nazivamo 4G mrežom. Da nije bilo Proma, vjerojatno bi još uvijek FPZ smatrao kao obavezu, a ne priliku.”

Izvor: portal prom.com.hr / Alen Pavlić Ravšer (student i zaposlenik FLIXBUS-a)

Kako je portal pomogao Boži Cicvariću?

“Portalu Prom priključio sam se na diplomskom studiju 2015. pri samom početku modernizacije
portala. Rad u Prom-u omogućio mi je da se povežem s drugim entuzijastima (urednicima) iz
prometne struke, kroz članke sam proširio vokabular stručnih riječi i uvelike obogatio svoje
opće strukovno znanje. Osim toga, pisanjem sam konstantno upućen u svakodnevna zbivanja
unutar prometne struke što mi je često velika prednost pri stručnim razgovorima. Prom.com.hr
odigrao je jednu od najljepših uloga u mojim studentskim danima i danas mi jednako koristi u
poslovnim okruženjima. Sitna želja i par motivacijskih riječi možda su vam potrebne da i vi počnete pisati svoje članke.”

Izvor: portal prom.com.hr / Božo Cicvarić (zaposlenik Mobilite Evolve)

Ne oklijevajte, iskorištavajte prilike, budite po nečemu drugačiji od ostalih!”

Zašto je Marin Dokoza pokrenuo portal?

“Većina ljudi često kuka kako je stanje u državi loše i kako se nikada ništa neće promijeniti. Ja nisam želio biti dio te grupe ljudi. Želio sam svojim radom i slobodnim vremenom doprinijeti da se napravi nešto pozitivno i dobro. Ovaj portal je upravo to i postao. Iako na početku nisam ni mislio da možemo dospjeti ovako daleko, to mi je cijelo vrijeme davalo još veću motivaciju. Drago mi je što sam dio ovog projekta i sigurno ću i dalje sudjelovati u njegovom radu. Jednostavno, upoznao sam odlične ljude s kojima danas surađujem i profesionalno. Osim toga naučio sam jako puno o motiviranju drugih, radu WordPressa, organizaciji tima, planiranja, upravljanjem, ali sam i dobio puno znanja iz željezničke industrije. Ova platforma jednostavno nudi stotine mogućnosti, na pojedincu je koliko će te mogućnosti iskoristiti.”

Izvor: portal prom.com.hr / Marin Dokoza (student i zaposlenik Ernst & Young-a)

Želiš li postati dio tima prijavi se!

*NAPOMENA: prijaviti se mogu svi zainteresirani bez obzira na to jesu li studenti nekog drugog fakulteta/veleučilišta i jesu li završili fakultet.

Close