Monthly Archives: March 2015

Osnivačka skupština udruge “Studentski klub aeronautike”

Predsjednik udruge Dino Bajlo (drugi s desna), potpredsjednik Filip Trojko (prvi s lijeva), tajnik Filip Kašuba (prvi s desna)

Predsjednik udruge Dino Bajlo (drugi s desna), potpredsjednik Filip Trojko (prvi s lijeva), tajnik Filip Kašuba (prvi s desna)

U utorak, 31. ožujka 2015., na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj, u prostorijama Zavoda za aeronautiku, održana je osnivačka skupština studentske udruge pod nazivom “Studentski klub aeronautike”. Sukladno odgovarajućim zakonima i pravilnicima na dnevnome redu našle su se sljedeće teme: otvaranje osnivačke skupštine, izbor radnog predsjedništva, donošenje odluke o osnivanju udruge „Studentski Klub Aeronautike“, donošenje odluke o upisu u registar udruga i registar studentskih organizacija, donošenje odluke o usvajanju statuta udruge, donošenje odluke o imenovanju tijela udruge, i razno.

Ovim putem djelatnici Zavoda za aeronautiku žele puno uspjeha u ostvarenju zacrtanih ciljeva udruge na korist članova udruge, aeronautičke struke i zajednice u cijelosti.

Prvi članovi Studentskog kluba aeronautike

Prvi članovi Studentskog kluba aeronautike

Unaprjeđenje školovanja vojnih pilota

Dana 18. ožujka 2015. na Zavodu za aeronautiku održan je radni sastanak na temu unaprjeđenja školovanja vojnih pilota. Sastanku je, uz upravu Fakulteta, prisustvovao zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta general Slavko Barić, te predstavnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Dogovorene su konkretne mjere u definiranju procesa školovanja na diplomskoj razini studija, te razrađena metodologija daljnjeg rada. Početak primjene modela na diplomskoj razini očekuje se u akademskoj godini 2015./2016. Vojni piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva školuju se na Zavodu za aeronautiku Fakulteta prometnih znanosti od 1992. godine prema modelu civilno-vojnog školovanja.

Sudionici radnog sastanka u zbornici Zavodu za aeronautiku

Sudionici radnog sastanka u zbornici Zavoda za aeronautiku