Korea-Croatia Business Forum

Posted on

23. svibnja 2017. god. u organizaciji Korejskog poslovnog centra Zagreb (KOTRA) održan je u hotelu Westin: Korea-Croatia Business Forum “2017 ITS ROAD SHOW”.
Temeljni cilj ovog skupa bio je bolje povezivanje Republike Koreje i Republike Hrvatske i zemalja u okruženju u području inteligentnih transportnih sustava (ITS).
Pozdravne govore sa željama za uspjeh Foruma održali su Mr. Lee, Sang Heon, (Director of ITS Road Safety Division, Ministry of Land, Infrastructure and Transport – MOLIT), Mr. Tomislav Mihotić, (Državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture – MPPI), H.E. Mr. Park, Wonsup, Ambassador of the Republic of Korea te Mr. Oh, Hyeokjong, President, KOTRA Frankfurt.
U okviru foruma održane su prezentacije o stanju i planovima razvoja ITS-a u Koreji i Hrvatskoj te pregled stanja ITS industrije. Ispred Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu skupu su prisustvovali dekan prof.dr. Hrvoje Gold i predstojnik Zavoda za ITS prof. dr. Sadko Mandžuka.
U svom izlaganju prof. dr. Sadko Mandžuka posebno je ukazao na značaj i ulogu Studija ITS-a na našem fakultetu, njegovu povezanost  s europskim ITS okruženjem te radu na europskim i domaćim projektima iz područja ITS-a. Posebno je istakao našu uključenost u razvoju kooperativnih sustava kroz FP7 projekt ICSI te buduće inicijative u tom pogledu. U okviru skupa potpisan je i odgovarajući Memorandum o razumijevanju između ITS Korea i ITS Hrvatske.

H.E. Mr. Park, Wonsup, Veleposlanik Republike Koreje

 

Mr. Tomislav Mihotić, Državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture

 

Jeong-ho Seo (ITS Korea) i prof.dr. Sadko Mandžuka (Memorandum o razumijevanju)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *