Erasmus+ stručna praksa za studente

Sudjelovati mogu studenti Sveučilišta u Zagrebu koji su državljani Republike Hrvatske ili neke druge države sudionice Programa (države članice EU, EFTA države + Turska) koji imaju status redovitog studenta za vrijeme trajanja mobilnosti. Osim ovih osnovnih uvjeta, dodatni su uvjeti motiviranost studenta, svrhovitost prakse za njegov studij (sadržano u Training Agreement-u) te znanje jezika zemlje u koju odlazi na stručnu praksu.

Svaki student ima pravo, za vrijeme studiranja, jedanput iskoristiti Erasmus stručnu praksu i Erasmus studijski boravak. Moguće je i kombinirati stručnu praksu i studijski boravak.

U tom slučaju student se prijavljuje za studijski boravak, a potpisuje se Learning Agreement i Training Agreement.

 

Studentsku je praksu u inozemstvu moguće obavljati u:

 • tvrtkama
 • centrima za obučavanje
 • istraživačkim centrima ili drugim organizacijama

 

Gdje nije moguće obavljati praksu:

 • europskim ustanovama (popis dostupan ovdje)
 • ustanovama koje upravljaju programima Europske unije


Priznavanje stručne prakse

Sastavnica Sveučilišta je dužna priznati uspjeh za uspješno završenu aktivnost tijekom razdoblja stručne prakse po mogućnosti koristeći ECTS bodovni sustav. Priznavanje se koristi sukladno dokumentu Training Agreement koji potpisuju student, sastavnica i firma na kojoj će student boraviti za vrijeme stručne prakse, prije početka razdoblja mobilnosti. U iznimnom slučaju, kad stručna praksa nije dio nastavnog plana i programa studenta, sastavnica uspjeh studenta treba evidentirati u Dopunskoj ispravi o studiju.

 
Trenutačno je aktivan natječaj za 2020./2021. godinu

Prošli natječaji:U potrazi za poslodavcem studenti se mogu za pomoć obratiti svojim mentorima i nastavnicima.

Korisne stranice za traženje poslodavca:Napomena: Navedeni izvori nisu u izravnoj vezi sa Sveučilištem u Zagrebu; samim time, Ured za međunarodnu suradnju ne može odgovarati za njihov sadržaj.

 • Kalendar

  Rujan 2023
  Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  « Svi    
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930