Natječaji i pozivi na natječaje

CEEPUS – odlazno nastavno osoblje

Fakultet prometnih znanosti

 • jedanput (ili dvaput) godišnje raspisuje Natječaj za mrežnu mobilnost nastavnog osoblja u svrhu održavanja nastave / mentorskog rada u instituciji domaćina te razvijanja međusveučilišne suradnje u okviru programa CEEPUS (najčešće krajem travnja za sljedeću akademsku godinu). Rokovi za prijavu za mrežnu mobilnost su:
  • 15. lipnja za zimski semestar (od listopada do prosinca) svake godine,
  • 31. listopada za ljetni semestar (od ožujka do lipnja) svake godine.

 • jedanput godišnje raspisuje Poziv na natječaj za prijavu individualne mobilnosti nastavnog osoblja izvan mreže – freemover(najčešće tijekom srpnja za sljedeću akademsku godinu). Rok za prijavu mobilnosti izvan mreža jest
  • 30. studenoga svake godine.


Natječaj za mrežnu mobilnost nastavnog osoblja u svrhu održavanja nastave / mentorskog rada u instituciji domaćina te razvijanja međusveučilišne suradnje u okviru programa CEEPUS za ak. god. 2022./2023.

Zagreb, 27. svibnja 2022.

Natječaj za mrežnu mobilnost nastavnog osoblja u okviru programa CEEPUS za ak. godinu 2022./2023.

Krajnji rok za podnošenje prijave je:

 • 15. 6. 2022. za mobilnost u zimskom semestru (od listopada do prosinca)
 • 31. 10. 2022. za mobilnost u ljetnom semestru (od ožujka od lipnja).

Informacije o iznosima stipendija za pojedinu državu i pravima CEEPUS stipendista u pojedinoj državi dostupne su na www.ceepus.info – odabirom zastave pojedine države pod CEEPUS Member Countries and NCOs.

Natječaj za CEEPUS stipendije u zimskom semestru ak. god. 2022./2023. objavljen je i na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe EU. Na poveznici se nalaze razne korisne informacije i upute koje će potencijalne kandidate podrobnije upoznati sa svim potrebnim koracima koje trebaju napraviti prije i tijekom podnošenja prijave. Na dnu teksta objave pronaći ćete i video animaciju namijenjenu potencijalnim CEEPUS kandidatima koja dosta jezgrovito i jasno objašnjava što je CEEPUS i na koji način se podnose prijave.

Napomene:

 • nastavno osoblje prijavljuje se u kategoriji Teacher, za mobilnost u trajanju od 5 do 30 dana, uz uvjet održavanja minimalno 6 sati predavanja ili mentorskog rada tjedno na stranoj instituciji (Teaching Plan potrebno je prilikom podnošenja mrežne prijave upisati u polje Motivation). Više informacija o mobilnosti nastavnog osoblja unutar programa CEEPUS dostupno je na našim mrežnim stranicama pod Mobilnost > CEEPUS > Odlazni nastavnici,
 • postupak prijave matičnog nastavnog osoblja opisan je na našim mrežnim stranicama pod Mobilnost > CEEPUS > Odlazni nastavnici > Obrasci i upute,
 • oznaka / identifikacijski broj CEEPUS mreže FINALIST (CPNR) za ak. godinu 2022./2023. je CIII-RS-1011-08-2223 (popis partnerskih institucija s adresama)
 • nastavno osoblje ima pravo na povrat putnih troškova najviše za dvije ostvarene mobilnosti u programu CEEPUS tijekom jedne akademske godine. Uvjeti prema kojima se ostvaruje pravo na povrat putnih troškova opisani su na mrežnoj stranici AMPEU-a pod nazivom Procedura za povrat putnih troškova, dok je procedura za matično nastavno osoblje opisana na našim mrežnim stranicama pod Mobilnost > CEEPUS > Odlazni nastavnici > Obrasci i upute.

 

 

 • Kalendar

  Rujan 2022
  Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  « Lip    
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930