web analytics

Department of Intelligent Transportation Systems

Održana radionica STEM vještina na Fakultetu prometnih znanosti

Zavod za Inteligentne transportne sustave podržao je Studentski zbor Fakulteta prometnih znanosti pri održavanju radionice STEM vještina „Croduino za tebe?“. Radionica se održala 27.11.2020. u prostorijama Fakulteta uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Studenti su na radionici, kroz praktične primjere dobili uvid u način rada pametnih uređaja koji ih okružuju u njihovoj svakodnevici. Kroz rad na praktičnim primjerima s Arduino platformom, studenti su se upoznali s osnovnim elektroničkim komponentama, radom električnog motora, kao i senzora za mjerenje temperature, vlage i udaljenosti.

Radionicu je podržala tvrtka TAVU d.o.o. (e-radionica) s nagradama za najbolje natjecatelje i udruga EYE Croatia s podrškom u vidu promocije i stručnog savjetovanja.

Troškovi provedbe radionice u potpunosti su pokriveni novcem dobivenim na natječaju Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu u okviru Javnog poziva za dostavu zahtjeva za financiranje kulturnih, sportskih, znanstvenih i edukacijskih aktivnosti koje isključivo provode studenti i studentske organizacije u 2020. godini.

Organizacijski odbor: Leo Tišljarić, Dominik Cvetek, Tomislav Starčević, Željko Majstorović, Kristijan Jurić

Updated: 1. prosinca 2020 — 09:35
Zavod za inteligentne transportne sustave, 2017.