web analytics

Department of Intelligent Transportation Systems

Održana Arduino radionica na Zavodu za inteligentne transportne sustave

Studenti inteligentnih transportnih sustava 16. – 17. ožujka 2017. održali su “Arduino radionicu”  pod naslovom “Arduino za tebe?”. Svrha radionice je stjecanje vještina osnova programiranja mikrokontrolera AVR arhitekture pomoću Arduino razvojne platforme. Na radionici je prisustvovalo 18 studenata sa skoro svih smjerova Fakulteta prometnih znanosti.

Radionicu su organizirali Zavod za inteligentne transportne sustave (voditelji: prof.dr.sc. Tonči Carić i doc.dr.sc. Edouard Ivanjko) i Udruga studenata FPZ-a TRANS (organizacijski odbor: Leo Tišljarić, Dominik Cvetek, Borna Kapusta i Tomislav Starčević).

 DSC_2585 DSC_2822

Radionicu je otvorio predstojnik Zavoda za inteligentne transportne sustave prof.dr.sc. Sadko Mandžuka koji je istaknuo važnost sudjelovanja studenata na izvannastavnim aktivnostima i  radionicama (tečajevima).

DSC_2551

Radionica je trajala dva dana. Prvi dan polaznici su naučili osnove korištenja platforme kroz teoretski i praktičan dio predavanja, dok je drugi dan bio natjecateljskog karaktera. Obrađene su sljedeće teme:

  • Što je Arduino platforma?
  • Gdje se koriste mikrokontroleri?
  • Primjena mikrokontrolera u Inteligentnom transportnom sustavu
  • Spajanje jednostavnih strujnih krugova
  • Izrada makete semaforskog uređaja

DSC_2914 DSC_2687

Nakon radionice polaznicima su podijeljene potvrde o uspješno završenoj radionici te su u ugodnoj atmosferi mogli porazgovarati s organizatorima i upoznati se s opremom laboratorija za inteligentne transportne sustave.

DSC_2740 DSC_3047

Updated: 20. ožujka 2017 — 09:34
Zavod za inteligentne transportne sustave, 2017.