Natječaj za razmjenu studenata na 7 partnerskih sveučilišta


Središnji ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu objavio je natječaje za razmjenu studenata na 7 partnerskih sveučilišta.

Tekst natječaja kao i poveznice na njih nalaze na stranicama Sveučilišta.

Posjet sa Sveučilišta u Žilini

U ponedjeljak, 6. lipnja 2022. nastavnik Andrej Dávid s Katedre za vodni promet Sveučilišta u Žilini održao je studentima smjera Vodni promet Fakulteta prometnih znanosti zanimljivo predavanje u sklopu kojeg je predstavio svoje sveučilište te pozvao studente na Erasmus+ ili CEEPUS boravak.
Continue reading ‘Posjet sa Sveučilišta u Žilini’

Objavljen je 1. krug natječaja za mobilnost studenata – Erasmus+ stručna praksa, akademska godina 2022./23.


Sveučilište u Zagrebu objavljuje 1. krug Natječaja za Erasmus+ stručnu praksu za ak. god. 2022./23.

Sve informacije i način prijave možete naći na stranicama Sveučilišta.

Mobilnost u Saarbrückenu na htw saar


U ponedjeljak, 23. svibnja 2022. nastavnik sa sveučilišta htw saar iz Saarbrückena u Njemačkoj održao je studentima Fakulteta prometnih znanosti zanimljivo predavanje u sklopu kojeg je predstavio svoje visoko učilište te je pozvao studente na Erasmus+ boravak.


Mobilnost na htw saar sjajna je prilika za studente, što je vidljivo iz prezentacije (pdf).

Rezultati – Erasmus+ KA131 programske zemlje – Natječaj SMS za ak. god. 2022./23. – studenti studijski boravak

Na stranicama Sveučilišta u Zagrebu objavljenu su rezultati natječaja SMS za ak. god. 2022./23. – studenti studijski boravak.

Postupak žalbe:

 • Žalba protiv Odluke o odabiru kandidata za studijski boravak podnosi se na adresu Fakulteta prometnih znanosti, Vukelićeva 4, 10000, Zagreb, s naznakom “Odbor za međunarodnu suradnju i mobilnost”. Prijedlog odluke o žalbi daje fakultet, a konačnu odluku donosi Povjerenstvo za žalbe u programima mobilnosti Sveučilišta u Zagrebu.
 • Žalba protiv odluke o prijavi za slabiji socio-ekonomski status podnosi se u pisarnicu Sveučilišta u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 14, 10000 Zagreb, s naznakom “Žalba Erasmus+ socio status 2022./23.: Povjerenstvo za žalbe u programima mobilnosti”, Ured za međunarodnu suradnju.Žalbe se podnose u pisanom obliku preporučenom poštom, u roku od 8 dana od objave rezultata natječaja na mrežnim stranicama Sveučilišta. U obzir će biti uzete isključivo žalbe podnesene u tom obliku. Žalbe ili upiti poslani putem elektroničke pošte neće se uzeti u razmatranje. Ako student nije zadovoljio formalne uvjete Natječaja npr. prijava nije potpuna, dostavljena je nepravilna dokumentacija, student je poslao više prijava ili je prijavio pogrešnu stranu instituciju i sl., prijava se automatski odbija bez mogućnosti žalbe.

Saznaj sve o mobilnosti na jednom mjestu uz Erasmus Festival

Erasmus Student Network Hrvatska organizira Erasmus Festival od 16. do 18. svibnja.


Ako razmišljaš o odlasku na studij u inozemstvo, Erasmus+ razmjenu, Work&Travel ili jednostavno želiš upoznati internacionalne studente i s njima porazgovarati – ESN Zagreb i ESN Hrvatska imaju pravo rješenje za tebe!


Više o festivalu možete saznati ovdje (pdf).

Posjet sa Sveučilišta u Pardubicama

U utorak, 26. travnja 2022. nastavnici s Prometnog fakulteta Sveučilišta u Pardubicama održali su studentima Fakulteta prometnih znanosti zanimljivo predavanje u sklopu kojega su predstavili svoje sveučilište te pozvali studente na Erasmus+ boravak.
Da je Sveučilište u Pardubicama idealno za studentsku mobilnost vidljivo je iz prezentacije (pdf) te priloženog videa.


Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ (KA103)

Ovaj Natječaj za Erasmus+ stručnu praksu namijenjen je studentima koji sa stručnom praksom žele početi u periodu od 9. svibnja 2022.- 1. kolovoza 2022. Završetak mobilnosti je najkasnije 30.9.2022.

Tekst Natječaja nalazi se na sljedećoj poveznici.

 • Krajnji rok za online prijave je 31.3.2022. u 12h (podne). (ili ranije, ovisno o predviđenom datumu polaska).
 • Krajnji rok za dostavu prijavne dokumentacije je 31.3.2022. do kraja dana (ili ranije, ovisno o predviđenom datumu polaska).Ističemo nekoliko izmjena u odnosu na ovogodišnja prethodna dva kruga natječaja:

 • U ovom slučaju se radi o financiranju iz prošlogodišnjeg projekta (KA103 – staro programsko razdoblje), za koji vrijede prošlogodišnja financijska pravila. Iz tog razloga, mjesečne stipendije će biti jedino moguće u iznosima 670 ili 720 eur.
 • U ovom natječaju NIJE MOGUĆA dodjela dodatne financijske potpore za kategorije studenata s manje mogućnosti odnosno sociostatusa.
 • NIJE MOGUĆA dodjela dodataka za „zeleno putovanje“ („Green travel“).
 • (iznimno, ponovno): mogućnost odlaska na mobilnost u Ujedinjeno Kraljevstvo.


Natječaj Erasmus+ SMS studenti studijski boravak za programske zemlje (EU-KA131) u ak. god. 2022./23.

Danas je objavljen Natječaj Erasmus+ studenti studijski boravak (SMS) za programske zemlje (EU-KA131) za akademsku godinu 2022./23. Tekst natječaja i sve relevantne informacije objavljene su na stranicama Sveučilišta.

Fakultet prometnih znanosti donio je kriterije odabira studenata prijavljenih na Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa ključne aktivnosti 1 unutar programskih zemalja (KA131) za akademsku godinu 2022./2023. (pdf).

Održan Drugi Transnacionalni sastanak za Erasmus+ projekt „ELPT – Expert on Local Public Transport“

Drugi Transnacionalni sastanak, u sklopu Erasmus+ projekta pod nazivom „ELPT – Expert on Local Public Transport“ održan je 08.07.2021. Organizator sastanka bio je Fakultet prometnih znanosti, a u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom, sastanak je održan online putem platforme Webex. Sastanku su nazočili predstavnici partnerskih organizacija iz četiri zemlje: Cipra, Italije, Slovenije i Španjolske.
Continue reading ‘Održan Drugi Transnacionalni sastanak za Erasmus+ projekt „ELPT – Expert on Local Public Transport“’
 • Kalendar

  Listopad 2022
  Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  « Lip    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31