1. krug Natječaja – Erasmus+ stručna praksa, 2019./20.

Objavljen je 1. krug Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ (KA103) za akademsku godinu 2019./20. 1. krug natječaja namijenjen je studentima koji sa stručnom praksom žele početi u periodu 8.7.2019. -31.12.2019. Završetak mobilnosti je najkasnije 30.9.2020.
Rok za prijave je 31.5.2019. (postoji mogućnost i ranijeg zatvaranja natječaja u slučaju ranijeg isteka predviđenih sredstava / odnosno, produžetka u slučaju dostupnosti sredstava).

Tekst Natječaja nalazi se na stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

2. krug Natječaja za stručnu praksu za razvoj digitalnih vještina u Švicarskoj

Sveučilište u Zagrebu raspisuje 2. krug Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse u Švicarskoj za razvoj digitalnih vještina u okviru Erasmus+ programa Ključne aktivnosti 1 (KA107) za razdoblje mobilnosti od 03. 06. 2019. do 31. 05. 2020.

Natječaj je ograničenog karaktera s obzirom na vrstu prakse – razvoj digitalnih vještina i zemlju u kojoj se obavlja praksa, isključivo Švicarska.

Sve informacije dostupne su na stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

Rezultati natječaja – ERASMUS+ za studijski boravak studenata za ak. godinu 2019./20.

Sveučilište u Zagrebu objavilo je 15. travnja 2019. g. prve rezultate natječaja za sudjelovanje u Programu ERASMUS+ za STUDENTE – studijski boravak – za ak. godinu 2019./20. Rezultati i upute za prijavljene studente dostupni su na stranicama Sveučilišta.

Žalbe

 1. Žalba protiv Odluke o odabiru kandidata za studijski boravak podnosi se na adresu Fakulteta prometnih znanosti, Vukelićeva 4, 10000, Zagreb, s naznakom “Odbor za međunarodnu suradnju i mobilnost”. Prijedlog odluke o žalbi daje fakultet, a konačnu odluku donosi Povjerenstvo za žalbe u programima mobilnosti Sveučilišta u Zagrebu.

 2. Žalba protiv odluke o prijavi za slabiji socio-ekonomski status podnosi se u pisarnicu Sveučilišta u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 14, 10000 Zagreb, s naznakom „Žalba Erasmus+ socio status 2018/19: Povjerenstvo za žalbe u programima mobilnosti” Ured za međunarodnu suradnju.Žalbe se podnose u pisanom obliku preporučenom poštom, u roku od 8 dana od objave rezultata natječaja na mrežnim stranicama Sveučilišta. U obzir će biti uzete isključivo žalbe podnesene u tom obliku. Žalbe ili upiti poslani putem elektroničke pošte neće se uzeti u razmatranje. Ako student nije zadovoljio formalne uvjete Natječaja npr. prijava nije potpuna, dostavljena je nepravilna dokumentacija, student je poslao više prijava ili je prijavio pogrešnu stranu instituciju i sl., prijava se automatski odbija bez mogućnosti žalbe.

Najava 1. kruga Natječaja – Erasmus+ stručna praksa, 2019./20.
U pripremi je 1. krug Natječaja za Erasmus+ stručnu praksu za 2019./20. Sveučilište u Zagrebu natječaj planira otvoriti u svibnju 2019. Planirano je da mogući početak mobilnosti bude u vremenskom okviru od najranije sredine srpnja 2019. – najkasnije 31.12.2019. Detaljne i konačne informacije bit će objavljene u natječaju.

CEEPUS stipendije – SLOVAČKA – ljetni semestar akademska godina 2018./2019.

U Slovačkoj je na nacionalnom nivou, nakon završetka natječaja unutar programa CEEPUS ostao znatan broj slobodnih mjeseci za dolazne mobilnosti te su nanovo otvorili natječaj.

Natječaj se odnosi na prijave unutar CEEPUS mreža i na prijave izvan odabranih CEEPUS mreža, tzv. “freemover” prijave.

Krajnji rok za slanje prijava zasad nije naznačen. Povjerenstvo za rangiranje i odabir kandidata sastajati će se prema potrebi te razmatrati sve potpune prijave pristigle najkasnije do 10.-tog kalendarskog dana u mjesecu.

Više informacija možete pronaći na našim stranicama.

Erasmus+ stručna praksa, 2018./19., 3. krug

Objavljen je 3. krug Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ (KA103) za akademsku godinu 2018./19. Namijenjen je studentima koji sa stručnom praksom žele početi u periodu 8.5.2019.-30.7.2019. Završetak mobilnosti je najkasnije 30.9.2019.

Tekst Natječaja nalazi se na stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

Rok za prijave je 15.3.2019. (postoji mogućnost i ranijeg zatvaranja natječaja u slučaju ranijeg isteka predviđenih sredstava).

Natječaj za IAESTE stručnu praksu

Hrvatska udruga za međunarodnu razmjenu studenata prirodnih i tehničkih znanosti IAESTE CROATIA raspisuje NATJEČAJ ZA DODJELU STRUČNE PRAKSE U INOZEMSTVU. Na natječaj se mogu prijaviti svi studenti sveučilišnih studija sveučilišta u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu koji do prijave na natječaj nisu napunili 30 godina starosti te zadovoljavaju jedan od ova dva uvjeta:
 • upisani u 3. godinu preddiplomskog studija ili višu godinu studija
 • ostvarili 105 ECTS-a na preddiplomskom studij

Natječaj je otvoren od ponedjeljka 04. veljače 2019. do nedjelje 24. veljače 2019. uključivo. Prijave pristigle nakon ovog roka neće se uzimati u razmatranje. Prijava se može obaviti putem weba te je potom potrebne dokumente dostaviti na mail (spojeno u jedan PDF) ili osobno u ured IAESTE-a na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, južna zgrada, soba 026, utorkom i četvrtkom od 17:00-19:00h. U slučaju potrebe za dodatnim informacijama obratiti se na zagreb-outgoing@iaeste.hr

NATJEČAJ – Erasmus+ stručna praksa, 2018./19., 3. krug

Obavještavamo studente kako je u pripremi objava 3. kruga Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ za akademsku godinu 2018./19.
Natječaj bi trebao biti objavljen tijekom veljače 2019., i ostati otvoren u periodu oko 3 radna tjedna / uz mogućnost i ranijeg zatvaranja u slučaju isteka predviđenih financijskih sredstava.
Postoji mogućnost produžetka roka za prijave u slučaju raspoloživosti financijskih sredstava (uz iznimne manje izmjene pravila – eventualni pomak najranijeg mogućeg polaska za studente koji se prijave u kasnijem periodu natječaja).
Većina stavki bit će analogna prethodnom tj. 1. odnosno 2. krugu natječaja (tekst je dostupan ovdje (1. krug), odnosno ovdje (2. krug)). (Napomena: ovo je samo u svrhu orijentacije; objavit će se poveznica i za novi natječaj, kad bude objavljen).
Predviđa se najraniji mogući polazak na mobilnost u svibnju 2019. Povratak je obavezan do kraja ove ak. godine tj. do 30.9.2019.
Na kraju, još dvije napomene, vezano uz pripremu dokumentacije za prijavu:

 • Dokument “Acceptance Confirmation” je moguće pripremiti unaprijed tj. i prije službenog raspisa natječaja (potpisuje poslodavac). Prihvaća se kopija / ispis skena.
 • Dokument “Suglasnost ECTS koordinatora” nije moguće potpisati prije službenog otvaranja natječaja; ljubazno molimo studente-prijavitelje za strpljenje do objave natječaja. Potreban je original dokumenta, uz potpis i pečat fakulteta.Studenti se, u slučaju dodatnih pitanja, mogu obratiti Uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu.

Održana Informativna tribina – Erasmus+ Natječaj za mobilnost studenata za ak. god. 2019/20

U ponedjeljak, 28. siječnja 2019. g. od 12 do 14 h, u Amfiteatru, Vukelićeva 4, održana je informativna tribina o Erasmus+ Natječaju za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programskih zemalja (KA103) za ak. god. 2019/20, te CEEPUS programa mobilnosti. Na tribini su predstavljeni ovogodišnji natječaji, uvjeti i načini rangiranja, kao i moguće destinacije te obaveze studenata na mobilnosti. Studenti koji su već sudjelovali u programu Erasmus+ podijelili su svoja iskustva.
Tekst natječaja programa Erasmus+ dostupan je na stranicama Sveučilišta u Zagrebu.
Natječaji programa CEEPUS dostupni su na mrežnim stranicama Ureda za međunarodnu suradnju i mobilnost Fakulteta prometnih znanosti.

Zaključne točke s Tribine su:

 • Mobilnost studenata je u prvom redu pozitivno iskustvo za studenta koje se svakako preporuča
 • S obzirom na kratak rok prijave, mole se studenti da se putem e-maila što prije jave u Ured za međunarodnu suradnju te najave svoju mobilnost (mobility@fpz.hr)
 • Za usklađivanje kolegija, ECTS bodova i odabir Institucije, sve informacije se mogu dobiti kod prof. dr. sc. Zvonka Kavrana putem e-maila (zvonko.kavran@fpz.hr)
 • Ukoliko želite čuti direktna iskustva studenata koji su bili na mobilnosti u instituciji koja vas zanima javite se putem e-maila prof. dr. sc. Darku Babiću (darko.babic@fpz.hr), te ćemo vam dati kontakte i spojiti vas sa tim studentima
 • Za dodatna pitanja o programu CEEPUS studenti se mogu slobodno obratiti Uredu za međunarodnu suradnju i mobilnost FPZ-a osobno ili elektroničkom poštom na mobility@fpz.hr ili koordinatorici programa CEEPUS dr. sc. Vlatki Stupalo (vlatka.stupalo@fpz.hr)
 • Mole se studenti koji su prisustvovali Tribini da motiviraju ostale studente, prenesu im sve informacije sa Tribine, da se u što većem broju jave na Natječaj te iskoriste priliku za mobilnost

Informativna tribina – Erasmus+ Natječaj za mobilnost studenata za ak. god. 2019/20

U ponedjeljak, 28. siječnja 2019. g. od 12 do 14 h, u Amfiteatru, Vukelićeva 4, održati će se informativna tribina o Erasmus+ Natječaju za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programskih zemalja (KA103) za ak. god. 2019/20, te CEEPUS programa mobilnosti. Pozvani su svi zainteresirani studenti.

Na tribini ćemo predstaviti ovogodišnji natječaj, uvjete i načine rangiranja, kao i moguće destinacije te obaveze studenata na mobilnosti. Studenti koji su već sudjelovali u programu podijelit će svoja iskustva.
Tekst natječaja dostupan je na stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

 • Kalendar

  Svibanj 2019
  Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  « Tra    
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031