Datum novosti: 14. 02. 2024.

Sveprisutne i inteligentne infrastrukture suočavaju se s mnogim izazovima značajki i novih tehnologija i koncepata u različitim domenama koji zahtijevaju rješavanje kroz znanstveno-istraživačke aktivnosti kao prvi korak za razvoj budućih tehničkih rješenja. Domene kao što su pametna okruženja, kibernetička sigurnost, internet stvari i kritična infrastruktura jedno su od najsuvremenijih područja koja zahtijevaju istraživačka otkrića. Pametna okruženja i internet stvari već su dobro poznati i naširoko korišteni koncepti koji daju prostor za istraživačke doprinose u razvoju novih usluga, rastu razine kibernetičke sigurnosti te boljem upravljanju i optimizaciji. Naprotiv, kvantna komunikacija novi je vrhunski koncept koji ima potencijal značajno poboljšati komunikacijsku sigurnost, a njezine različite primjene tek treba istražiti.

Konferencija EAI FABULOUS 2024 planira objediniti ta i druga srodna istraživačka pitanja i izazove koji se odnose na sveprisutne i inteligentne infrastrukture kroz nove radove i visokokvalitetne pregledne i anketne radove.

Pojedini članovi Zavoda za informacijsko-komunikacijski promet uključeni su u Upravni i Organizacijski odbor konferencije.


Povratak