Datum novosti: 07. 03. 2024.

Q2B je vodeća svjetska konferencija o kvantnom računalstvu u organizaciji QC WARE koja se održava u Parizu drugu godinu zaredom, a prikazuje uzbuđenje i dramatičan napredak europskog kvantnog ekosustava. Konferencija okuplja najpoznatije dobavljače, ulagače, industrijalce/krajnje korisnike, akademike i predstavnike vlade na tom području kako bi raspravljali o najnovijim dostignućima u području kvantnih tehnologija. Također ima za cilj okupiti sadašnje i buduće kupce i dobavljače.

Q2B postoji u Sjedinjenim Državama od 2017., a Q2B Silicon Valley održava se svakog prosinca u Kaliforniji. Proširen je na Tokio 2022., zatim na Pariz 2023. Nakon uspješnog inauguracijskog izdanja u Parizu 2023., u nazočnosti dobitnika Nobelove nagrade Alaina Aspecta i ministra za digitalnu tranziciju i telekomunikacije Jean-Noëla Barrota, Q2B se ponovno održava u Parizu. 

Događaj je strukturiran oko plenarnih i specijaliziranih sesija o kvantnim računalima, softveru i algoritmima, kvantnim senzorima i komunikacijama, s fokusom na njihove primjene (aeronautika, financije, farmaceutska istraživanja, sigurnost itd.), te stanke posvećene umrežavanju među dionicima.


Povratak