Datum novosti: 15. 03. 2024.

Djelatnici Srca su za studente i djelatnike Zavoda za informacijsko-komunikacijski promet održali predavanje tijekom kojeg su ih upoznali s tehnologijama i sustavima uspostavljenim u podatkovnim centrima te im dali uvid u projektiranje, razvoj i upravljanje tim tehničkim sustavima. 

Predavanje su održali dr. sc. Slaven Mihaljević, predstojnik Sektora za suradnju i komunikaciju te Mario Klobučar, predstojnik Sektora za mrežnu infrastrukturu i podatkovne centre. Tijekom predavanja, uz prethodno navedeno, predstavili su Srce i set usluga koje nude, projekte, konferencije koje održavaju te su posebno istaknuli podršku, suradnju i integraciju s drugim ustanovama. 

Nakon predavanja, studenti i djelatnici Zavoda posjetili su podatkovni centar HR-ZOO ZG2 koji je smješten u sklopu Znanstveno-učilišnog kampusa Borongaj. Podatkovni centri Srca moderni su i pouzdani objekti opremljeni za odgovarajući smještaj komunikacijske i računalne opreme, a sastoje se od složenih elektrotehničkih i strojarskih sustava koji osiguravaju ispravan i neprekinut rad podatkovnih centara, kao i visoku dostupnost IKT opreme i digitalnih usluga te zadovoljavaju definirane tehničke i sigurnosne standarde.

Više informacija o posjetu dostupno na poveznici


Povratak