Događaji na kampusu

Kampusijada

Kampusijada je sportsko natjecanje i druženje svih zagrebačkih studenata koje se održava u svibnju na Kampusu Borongaj.

Kampusijada je projekt pokrenut 2009. godine na Znanstveno učilišnom kampusu Borongaj. Prvu Kampusijadu je organizirao Studentski centar u Zagrebu u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, Hrvatskim studijima, Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom te Fakultetom prometnih znanosti. Ova manifestacija realizirana je kao tjedan kampusa, te se kao takva održala od 16. do 23. svibnja.

Postala je događaj u kojemu se na jedan dan ističe važnost zdravoga života kroz sportske manifestacije, ali se radi i na međusobnoj suradnji i povezanosti svih studenata zagrebačkih fakulteta. Kampusijada u sebi spaja i volonterski duh, gdje se sudionike uči važnosti pomaganja drugima, a sudionici mogu naučiti i kako uspješno organizirati i iskomunicirati veliku manifestaciju.

Zbog pandemije COVID-19 Kampusijada je otkazana te će se održati drugom prilikom. O Kampusijadi ćete biti obavješteni na stranicama fakulteta, zbora, i svim društvenim mrežama zbora, stoga ih uprati sve da budeš u toku!

Radionica: “Arduino za tebe?”

Radionica je u potpunosti besplatna i sudjelovati mogu svi studenti bez obzira na smjer, godinu studija ili predznanje koje posjeduju.

Na radionici će studenti steći osnovna znanja koja će im pomoći pri razumijevanju računalnih kolegija i steći  će novu kompetenciju koja će im pomoći pri zapošljavanju.

Arduino je platforma za razvoj elektroničkih sklopova. Platforma je prilagođena za učenje i jednostavno korištenje. Više o Arduino projektu možete saznati ovdje.

Na radionici će se obraditi sljedeće teme:

  1. Što je Arduino platforma?
  2. Arduino open source mreža
  3. Prikaz postupka izrade elektroničkog sklopa
  4. Korištenje testne ploče
  5. Razlika između mikrokontrolera i mikroprocesora
  6. Analogni i digitalni pinovi Arduino razvojne platforme
  7. Arduino programska podrška (IDE)
  8. Izrada samostalnih projekta

Već si radio s Arduinom? Želiš izraditi vlastiti projekt ili sudjelovati u organizaciji radionice? Javi se Studentskom zboru preko kontakt forme ili nas pronađi na društvenim mrežama.

Advent na FPZ-u

Svima najdraži dio zime, vrijeme darivanja, blagdana, druženja s obitelji i prijateljima pa tako i uživanje u raznim slasticama iz adventskih kućica! Na kampusu Borongaj se održava božićni advent na Fakultetu prometnih znanosti s humanitarnim karakterom u organizaciji članova Studentskog zbora FPZ-a. Advent na FPZ-u se organizira u tjednu prije Božića.

Može se pronaći ponešto za svakoga: kolače, vafle pa čak i kuhano vino! Svi dobrovoljni prilozi skupljaju se za Dječji dom Zagreb te siromašne obitelji u potrebi kako bismo i njima uljepšali ove blagdane.