Tribine

EIT Digital tribina

EIT Digital tijelo je EU-a koje je osnovala Europska unija 2008. za osnaživanje europske sposobnosti stvaranja inovacija. Zajedno s vodećim partnerima, zajednica EIT-a uvodi nove ideje i rješenja, studente pretvara u poduzetnike i, što je najvažnije, ostvaruje inovacije.

Za studente koji su poduzetnički orjentirani EIT Digital ulaže u pojedince koji imaju snagu volje postati budućim globalnim poduzetnicima. Ovaj program osigurava financijsku pomoć do 15 000 €, podršku za razvoj minimalnog održivog proizvoda (MVP), pristup akceleratorimabootcamp, pristup mreži inovacija koja se sastoji od 200tinjak partnera (korporacije, mala i srednja poduzeća, startupovi, sveučilišta i istraživački instituti), te nudi priliku promocije vaše priče kroz mrežne kanale, ali i izvan njih generirajući međunarodnu izloženost za vaše poslovanje.

O EIT Tribini ćete biti obavješteni na stranicama fakulteta, zbora, i svim društvenim mrežama zbora, stoga ih uprati sve da budeš u toku!

Prezentacija dobrodošlice za Erasmus studente

erasmus 1

Kako bi se naši dolazni Erasmus studenti osjećali ugodno i dobrodošlo, održavamo uvodnu prezentaciju dobrodošlice. Prezentacija se održava početkom zimskog semestra na Sveučilišnom Kampusu Borongaj uz punu potporu Uprave Fakulteta prometnih znanosti.

Inkubator studentskih projekata

Inkubator studentskih projekata je stručni seminar za studente Sveučilišta u Zagrebu, a osobito za fakultete tehničkog područja, povezanima uz polje tehnologija prometa i transport, koji im omogućava uvid u mogućnosti sudjelovanja u brojnim stručnim, istraživačkim i razvojnim timovima te stvoriti bazu znanja za djelotvorno i učinkovito sudjelovanje u takvim timovima.

Svrha stručnog seminara Inkubator studentskih projekata je pružiti kvalitetne vannastavne aktivnosti proaktivnim uključivanjem što većeg broja studenata u brojne stručne, istraživačke i razvojne timove za uspješno sudjelovanje u djelotvornom i učinkovitom razvoju prometa, logistike i aeronautike.

Radionice predviđene ovim programom prije pandemije COVID-19 otkazane su te će se održati drugom prilikom i u drugačijem formatu. O Inkubatoru studentskih projekata ćete biti obavješteni na stranicama fakulteta, zbora, i svim društvenim mrežama zbora, stoga ih uprati sve da budeš u toku!

Uvodno predavanje za studente prve godine prediplomskog i diplomskog studija

Uvodno predavanje za studente prve godine prediplomskog i diplomskog studija se organizira svake godine u prvom tjednu zimskog semestra te se najčešće sastoji od:

 • Pozdravne riječi dekana
 • Informacije o pravilima studiranja i Studentska služba
 • Studijski programi
 • Ured za međunarodnu suradnju i mobilnost 
 • Upravljanje kvalitetom
 • Tjelesna kultura i sportske aktivnosti (veslanje, futsal) 
 • Sustav za e-učenje Merlin i ISVU
 • Knjižnica Fakulteta
 • Usluge SRCE-a
 • Ured za studente / Ured za studente s invaliditetom
 • Studentski zbor Fakulteta – predstavnik studenata