Studentska putovanja

Prometijada

Prometijada

Prometijada je međunarodno studentsko putovanje koje okuplja studente prometnih fakulteta diljem jugoistočne Europe. Putovanje uz zabavni karakter ističe i stručni dio kroz natjecanja studenata u znanju te sportski dio kroz natjecanja u raznim sportovima. Svake godine na Prometijadi sudjeluje približno 1000 studenata. U organizaciji putovanja sudjeluje preko 10 studentskih zborova i udruga jugoistočne Europe što naglašava međunarodni karakter putovanja.  

Prometijada je realizirana kroz cjelodnevno druženje koje se proteže kroz 5 dana (4 noći). U organizaciji će studente iz Hrvatske reprezentirati Studentski zbor Fakulteta prometnih znanosti. Cilj projekta je okupiti studente prometnih fakulteta i promovirati prometnu struku. Uz studente prometnih fakulteta, na Prometijadu će biti kao i svake godine pozvani svi studenti Sveučilišta. Ovakva putovanja predstavljaju izvrsnu priliku za povezivanje s studentima iz jugoistočne Europe i stvaranje poznanstava s kolegama iz inozemstva.

Projekt Prometijada na FPZ-u zaživio je 2015. godine pod organizacijom Udruge TRANS i Studentskog zbora FPZ-a. Od tada do danas interes za taj projekt među našom studentskom populacijom raste u velikoj mjeri. To dokazuje broj sudionika koji svake godine raste te se ove godine očekuju puna 2 autobusa, oko 100 studenata s Fakulteta prometnih znanosti, kao i sve bolji uspjesi u natjecateljskom dijelu Prometijade u izuzetno jakoj konkurenciji desetak fakulteta iz regije

Prometijada se održava svake godine u svibnju, a više informacija možete pronaći na stranicama fakulteta, zbora, i svim društvenim mrežama zbora, stoga ih uprati sve i budi u toku!

Godišnje stručno putovanje

Svake godine se organizira jedno stručno putovanje sa ciljem dodatnog stjecanja znanja u sektoru prometa, uvid u najsuvremenije inovativne tehnologije te općenito širenje znanja o prometnoj tehnologiji i općoj kulturi.

U tekućoj godini planira se studentsko putovanje u Műnchen (obilazak Tehničkog fakulteta i predavanja, posjet laboratorijima, posjet tvornici BMW-a, posjet Cargo centru Graz) ili neki drugi stručno adekvatan grad.

Za više informacija o stručnom putovanju, javite se studentskom zboru preko društvenih mreža.