Na vrhu ljestvice najpoželjnijih studija nalazi se i jedan sa Fakulteta prometnih znanosti ! Provjerite koji !

Na sreću ili nesreću maturanata, matura će i dalje ostati kriterij za upis na fakultete. Prema novom kalendaru će se provoditi od 8. lipnja do 3. srpnja ove godine. Agencija za znanost i visoko obrazovanje objavila je podatke o tome koliko je kandidata prijavilo pojedini studij i koji su od njih trenutno najpoželjniji. No, do objave rezultata mature, točnije 20. srpnja, ukoliko fakulteti nemaju prijemne ispite, maturanti su slobodni mijenjati liste prioriteta. U nastavku teksta saznajte koji je preddiplomski studij Fakulteta prometnih znanosti najveći favorit među maturantima.

 • Prema podatcima iz Nacionalnog informacijskog sustava, na dan 11. svibnja 2020. najpoželjniji je studij logopedije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu kojega u stopu slijedi jednopredmetni studij psihologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
 • Na značajnoj 34. poziciji nalazi se Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu sa smjerom Promet koji nudi 222 mjesta, a dosegao je 729 prijava, od kojih su 142 prijave prvi izbor kandidata.

Izvor: https://www.srednja.hr/matura/pogledajte-koliko-maturanata-zeli-upisati-studija-hrvatskoj-trenutno-najpozeljniji/

Svakako ne zaboravimo da Fakultet prometnih znanosti izvodi 3 studijska programa na preddiplomskoj razini studija sa sljedećim brojem upisnih kvota:

 1. PROMET (preddiplomski sveučilišni studij, trajanje 3 godine) – 222
 2. INTELIGENTNI TRANSPORTNI SUSTAVI I LOGISTIKA (preddiplomski sveučilišni studij, trajanje 3 godine) – 73
 3. AERONAUTIKA (preddiplomski sveučilišni studij, trajanje 3 godine) Moduli:
  • civilni pilot – 18
  • vojni pilot – 20
  • kontrola letenja – 15.

Popis svih studija i broj kandidata koji su ih prijavili te broj onih kojima je to prvi izbor, možete vidjeti u dokumentu kojeg možete otvoriti u online izdanju klikom na poveznicu ili preuzmite dokument u nastavku.

Više o upisima i zanimljivostima koje vodi Fakultet prometnih znanosti možete vidjeti na sljedećim linkovima: FPZ – novosti / Upisi na FPZ.

Za više informacija vezanih za studentski život i rad u SZFPZ-a posjetite našu službenu web stranicu ili nas zapratite na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *