Humanitarne aktivnosti

Humanitarna akcija „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“

Sakupljajući plastične čepove činimo dobro za okoliš, a ujedno činimo i hvalevrijedno humanitarno djelo, jer za kilogram plastičnih čepova Udruga oboljelih od leukemije i limfoma dobije kunu i 20 lipa. U ovu akciju uistinu se mogu svi uključiti, jer, sve što trebate učiniti, jest prikupiti što više plastičnih čepova s boca.

Cilj akcije je pomoć Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske na način da se reciklažom prikupljenih čepova osigura financiranje nabave skupih lijekova oboljelima od teških malignih bolesti, a ujedno se pridonosi očuvanju okoliša.

Kutije za čepove možete pronaći u svim hodnicima fakulteta, a čepove možete skupljati i kod kuće i donijeti bilo kad na fakultet.
Čuvajmo okoliš i pomažimo drugima!

Darivanje krvi na FPZ-u

Ima li ljepšeg i plemenitijeg poklona od spašavanja nečijeg života? U vrijeme sezonskih bolesti se potražnja krvi povećava, a zalihe smanjuju pa je dobrovoljno darivanje krvi od osobite važnosti. Stoga Studentski Zbor FPZ-a organizira darivanja krvi u prostorijama Fakulteta prometnih znanosti. Studentima koji bi se odazvali na akciju, bili bi adekvatno nagrađeni (npr. besplatan ručak u menzi, dva dolaska na tjelesni i sl.). 

O ponovnom darivanju krvi ćete biti obavješteni na stranicama fakulteta, zbora, i svim društvenim mrežama zbora, stoga ih uprati sve da budeš u toku!

Humanitarna akcija #SHERAJMOTOPLINU

Akcija #SHERAJMOTOPLINU pokrenuta je 2018. na ERF-u s ciljem prikupljanja odjeće za beskućnike grada Zagreba. U akciju su se uključili još 2 fakulteta kampusa Borongaj – Fakultet prometnih znanosti i Hrvatski Studiji, a odjeća će se prikuplja kako za beskućnike, tako i za djecu i odrasle te se doniraju Crvenom križu Grada Zagreba.

Akcija se organizira početkom zimskog semestra, a točne informacije ćete dobiti na stranicama fakulteta, zbora, i svim društvenim mrežama zbora.

Želiš pokrenuti humanitarnu akciju na FPZ-u? Javi nam se!

Ako imaš bilo kakvu ideju ili poznajes neku humanitarnu akciju za koju mislis da možemo pokrenuti na fakultetu, javi nam se! Studentski zbor je tu i čeka na vas.