Studenti FPZ-a sudjelovali na europskom inženjerskom natjecanju EBEC

Sudionici EBEC-a 2019.

Naši studenti sudjelovali su na najvećem europskom inženjerskom natjecanju EBEC organiziranog od strane udruge BEST. Među 10-ak četveročlanih timova pronašao se i tim Here4solution koji su činili tri studenta Fakulteta prometnih znanosti (Mihael Petrinjak, Janko Trojak i Mario Merkaš) te jedan student TVZ-a (Mirko Pavlinović). Cilj ovog projekta bio je potaknuti studente da pokažu svoju vještinu i kreativnost natjecanjem u dvije kategorije: Case Study i Team Design. Tim Here4solution natjecao se u Case Study-u.

Natjecanje se odvijalo 3. i 4. 12. 2019. od 09:00 h te su u ta dva dana timovi imali zadatak riješiti četiri Case Study-a (dva dnevno). Zadatci su bili osigurani od strane udruge BEST te partnerskih tvrtki (Croatia Osiguranje, OTP Banka, Raiffeisenbank Hrvatska (RBA) i McKinsey & Company). Natjecatelji su ovim putem bili u prilici ponuditi svoja rješenja za aktualne probleme, zadatke koje su postavile navedene tvrtke.

Kraj dana bio je rezerviran za prezentacije rješenja te se tim Here4solution, iako po prvi puta u ovom sastavu na ovakvom natjecanju, pokazao iznimno kreativnim i potkovanim tehničkim znanjem. Snalažljivo su odgovarali na trik pitanja postavljena od strane stručnog žirija, koji se sastojao od predstavnika tvrtki, stručnih osoba te studenata.

Jedan od osnovnih ciljeva projekta EBEC Zagreb je promocija i usavršavanje kvalitetnih i ambicioznih hrvatskih studenata te njihova priprema za domaće, ali i europsko tržište rada. Uz korištenje znanja stečenih na fakultetu, sudjelovanjem na natjecanju EBEC Zagreb studente se potiče na razvijanje timskog rada i organizacijskih sposobnosti te poboljšanje komunikacije unutar grupe.

Pozitivni dojmovi Here4solution tima i dalje ne prestaju. Nakon ovakvog iskustva i prilike svakako razmatraju prisustvovati na daljnjim natjecanjima, ali i u organizaciji sličnih na matičnim fakultetima.

Zapratite nas na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *