Održana druga Arduino radionica na Zavodu za Inteligentne transportne sustave

Već drugu godinu zaredom na Fakultetu prometnih znanosti održala se Arduino radionica. Radionica je održana 16. – 17. ožujka 2017., nosi naslov „Arduino za tebe?“, a tema glasi: Osnove programiranja mikrokontrolera AVR arhitekture pomoću Arduino razvojne platforme. Ove godine na radionici je sudjelovalo 18 studenata sa gotovo svih smjerova i godina studija.

DSC_2992

Read more “Održana druga Arduino radionica na Zavodu za Inteligentne transportne sustave”

Poziv na Arduino radionicu

 

Radionica je besplatna! Svi studenti su dobrodošli, neovisno o smjeru ili godini studija!

Trajanje radionice je 2 dana po 3 sata, a održati će se u trećem tjednu ožujka 2017.

vise


Prijavi se i odaberi termin na radionicaarduino@fpzhr.onmicrosoft.com

Molimo da uz prijavu navedeš ime, prezime, JMBAG, godinu i smjer studija.


Božično darivanje dječjeg doma Zagreb

Studenti Udruge TRANS i Studentskog zbora Fakulteta prometnih znanosti u pred Božićno vrijeme organizirali su Dobrovoljno darivanje za potrebe Dječjeg doma Zagreb, Nazorova 49.

Dječji dom Zagreb ustanova je socijalne skrbi koja kroz socijalne usluge zbrinjava djecu bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djecu čiji je razvoj bio ugrožen u vlastitim obiteljima, te trudnice i majke s djecom. Dom pruža usluge i obiteljima djece. Kapacitet usluga je 200 djece i mladih u dobi od 0 – 21 godinu, 10 trudnica i majki s malom djecom te za 100 korisničkih obitelji. Read more “Božično darivanje dječjeg doma Zagreb”

Organizirani posjet Europskom patentnom uredu

Europska patentna Akademija  27. srpnja i 9. prosinaca 2016. organizira studijske posjete Europskom patentnom uredu(EPO) u Minhenu namijenjene  studentima europskih sveučilišta.

Studijski posjet 29. srpnja biti će sadržajno posvećen upoznavanju EPO-a i europskog patentnog sustava dok će događanje planirano za 9. prosinca  biti usmjereno  na patente u području  nanotehnologije, biotehnologije i računalno implementiranih izuma (ovisno o interesu većine sudionika).

Pozivamo vas da upoznate studente s ovom mogućnošću te podržite njihovo sudjelovanja na  navedenim događanjima.

Više informacija o studijskim posjetima EPO-u možete doznati ovdje.

Da biste dobili kod za registrirati pošaljite upita na slijedeću adresu el. pošteacademy@epo.org  

POZIV VOLONTERIMA NA 15. FESTIVAL JEDNAKIH MOGUĆNOSTI

Želite li svojom osobnošću i volonterskim radom pridonijeti jedinstvenoj javnoj manifestaciji te uz dobru zabavu steći korisna iskustva i nova poznanstva, pridružite se organizacijskom timu 15. Festivala jednakih mogućnosti (15. F=M)!

Festival predstavlja osobe s invaliditetom koje s drugim umjetnicima nastupaju u glazbeno-scenskom i likovnom programu, te u edukacijsko-rekreacijskim i sportskim igrama. Svrha je festivala javno pokazati stvaralačke mogućnosti izvođača programa, šireći poruku da i osobe s invaliditetom trebaju uživati ista prava i obveze poput drugih građana. Na trodnevnom uličnom festivalu nastupa preko 900 izvođača iz zemlje i inozemstva, od kojih oko 600 osoba s invaliditetom.

Festival će se održati 17.-19. svibnja 2016. (utorak, srijedu i četvrtak) na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, s dnevnim rasporedom programa od 10 do 22 sata.

Obvezna edukacija i priprema volontera za rad održavat će se 4. i 11. svibnja 2016. od 15 do 20 h na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (FER), Unska 3, dvorana B4.

Rok za prijavu volontera: do popunjavanja broja od 180 volontera.

Način prijave: na web stranici fm.dti.hr ili dostavom osobnih podataka (ime i prezime, OIB, naziv fakulteta i smjer, godina studija, broja mobitela, e-mail adresa, volontiranje na F=M-u do sada, bavite li se pjevanjem ili suvremenim plesom) na tel. 4854-182, 099/8033-931, 098/314-472, e-mail: dti@dti.hr, osobno u poslovnom prostoru Društva tjelesnih invalida u Zagrebu, Ilica 138 (ili Bosanska 2) od 9 do 17 sati.

O edukaciji i dobrotvornom radu na F=M-u izdavat će se potvrde (knjižice), a možebitno priznavanje volontiranja u studentsku praksu ostvarivat će se po dogovoru s mjerodavnim profesorima.

Više na linku

Počinje studentsko natjecanje – Smartup

Smartup je edukativno natjecanje, u organizaciji udruge eSTUDENT u kojem se studenti natječu u razvoju poslovne ideje. Glavni ciljevi natjecanja su promicanje poduzetništva i poduzetničkog duha među studentskom populacijom i povezivanje proaktivnih studenata s najpoželjnijim poduzećima, potencijalnim poslodavcima ili investitorima iz Hrvatske i svijeta. Read more “Počinje studentsko natjecanje – Smartup”

2. Logistički praktikum – PRIJAVE!

Ovaj semestar Fakultet prometnih znanosti u suradnji sa studenskom udrugom TRANS organizira 2.Logistički praktikum. Zainteresirani studenti druge godine diplomskog studija logistike mogu se prijaviti mailom na logisticki.praktikum@fpz.hr do 28.02.2016.! Za sve koji se prijave planiran je informativni sastanak o kojem će biti naknadno obaviješteni. Read more “2. Logistički praktikum – PRIJAVE!”

STUDENTSKA TRIBINA

Pozivamo Vas na studentsku tribinu koja će se održati 29. veljače 2016. godine u ZUK Borongaj, Objekt 71, D1 u vremenu od 13:00 do 15:00.

Ako ste imali ili još uvijek imate pitanja u vezi upisivanja godina, kako prenositi predmete, kako provesti određene kombinacije upisivanja, onda je ovo prava tribina za vas!

Saznat ćete sve informacije o fakultetu, mogućnostima nakon završetka, kakva je poslovna budućnosti mogućnost zaposlenja. Isto tako odgovorit ćemo na pitanja o ERASMUS+ programu koji je svake godine sve popularniji. Govorit ćemo i o studentskim udrugama na fakultetu, kako one mogu biti korisne za vas i vašu budućnost, kako upravo u tim udrugama možete ostvariti svoje projekte i realizirati svoje ideje, upoznati nove ljude, povećati svoje znanje i proširiti vidike.

Poseban dio tribine rezerviran je za mogućnosti studiranja u Sjedinjenim Američkim Državama.

Za kraj ćete saznati i sve o Odboru za kvalitetu na fakultetu koji se brine na kvaliteta studiranja bude na najvišoj razini. Također možete saznati svoja prava koja će vam predstaviti studentska pravobraniteljica.

Tijekom cijele tribine slobodno ćete moći postavljati pitanja i dobiti odgovore od dekana Fakulteta prometnih znanosti, prof.dr.sc. Hrvoja Golda, prodekanice za nastavu, prof.dr.sc. Štefice Mrvelj, studentske pravobraniteljice, studentice Ane Mihaljević i članova Udruge TRANS i Studentskog Zbora FPZ-a.

DOĐITE I PITAJTE! Mi smo tu da vam damo odgovore!

Europska noć bez nesreća

Slkasd-191x300U subotu, 19.10.2013. organizacija Responsible Young Drivers u suradnji sa svojim partnerima diljem zemalja EU- a proveli su veliku akciju sa ciljem promocije sigurnosti u prometu, sa naglaskom na edukaciju mladih i poruku da alkohol i vožnja ne idu zajedno: Europska noć bez nesreća.Akciju je ove godine provelo preko 850 volontera u više od 200 noćnih klubova diljem zemalja EU- a. Read more “Europska noć bez nesreća”