Postani i ti član udruge TRANS!

U Udrugu se možeš uključiti vrlo jednostavno. Trebaš samo popuniti obrazac na linku: https://forms.gle/UJpCELEz4Kj6hLKP9

Članovi udruge mogu postati svi studenti Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu. Na našoj stranici možete vidjeti projekte koje radimo. Ako želite steći nova iskustva, znanja i prijatelje javite nam se osobno u prostorije udruge, službenu Facebook stranicu ili mail trans@fpz.hr.

Arduino i Mindstorms radionica u OŠ Brezovica


Članovi studentske udruge TRANS su u sklopu projekta “Arduino radionice” posjetili Osnovnu školu Brezovica. U petak, 2. lipnja, Leo Tišljarić, Dominik Cvetek i Tomislav Starčević posjetili su školu i predstavili sedmašima i osmašima Arduino platformu i Lego Mindstorms robote. Read more “Arduino i Mindstorms radionica u OŠ Brezovica”

POZIV NA RADIONICU: „Upravljanje urbanom prometnom mrežom – MATLAB i VISSIM“

U organizaciji Fakulteta prometnih znanosti održat će se radionica Upravljanje urbanom prometnom mrežom – MATLAB i VISSIM u četvrtak 25. svibnja 2017. u Laboratoriju za planiranje i modeliranje u cestovnom i gradskom prometu, O69, Znanstveno-učilišni kampus Borongaj od 14 do 17 sati. Voditelji radionice su doc. dr. sc. Edouard Ivanjko, dr. sc. Miroslav Vujić i dr. sc. Luka Novačko.

Radionica je besplatna, namijenjena studentima svih godina koji se žele informirati kako modelirati i simulirati urbanu prometnu mrežu korištenjem mikroskopskog simulatora VISSIM, kako implementirati algoritam upravljanja semaforiziranim raskrižjem u programskom paketu MATLAB te kako simulacijski ispitati kvalitetu upravljanja modeliranom urbanom prometnom mrežom. Svi zainteresirani studenti se mogu prijaviti na adresu elektroničke pošte: edouard.ivanjko@fpz.hr do utorka 23. svibnja 2017. godine. Broj mjesta je ograničen. Dodatne informacije se mogu dobiti upitom na adrese e-pisma: edouard.ivanjko@fpz.hr, miroslav.vujic@fpz.hr, luka.novacko@fpz.hr, mladenmileticlol@gmail.com ili kapusta.borna.s@gmail.com. Read more “POZIV NA RADIONICU: „Upravljanje urbanom prometnom mrežom – MATLAB i VISSIM“”

POZIV NA RADIONICU: „Uvod u odnose s javnošću – iz praktične perspektive provođenja projekata“

U organizaciji Fakulteta prometnih znanosti te studentske udruge TRANS održati će se dvodnevna radionica „Uvod u odnose s javnošću – iz praktične perspektive provođenja projekata“ u terminu 31. svibnja (srijeda) – 1. lipnja (četvrtak) 2017. u dvorani D19, O71, Znanstveno-učilišni kampus Borongaj od 16 do 19 sati.

Radionica je besplatna, namijenjena studentima svih godina koji se žele informirati kako efikasno planirati i realizirati informiranje javnosti o svojem radu i postignućima. Svi zainteresirani studenti se mogu prijaviti na adresu elektroničke pošte: edouard.ivanjko@fpz.hr do 25. svibnja 2017. godine. Broj mjesta je ograničen. Svi polaznici radionice dobiti će potvrdu o pohađanju. Dodatne informacije se mogu dobiti upitom na adrese: edouard.ivanjko@fpz.hr ili lucijano.j@gmail.com. Read more “POZIV NA RADIONICU: „Uvod u odnose s javnošću – iz praktične perspektive provođenja projekata“”

Studenti Fakulteta prometnih znanosti na Zagrebačkom energetskom tjednu 2017.


U organizaciji Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba, 8. Zagrebački energetski tjedan započeo je održavanjem Stručnog skupa studenata pod nazivom „Mi imamo rješenja: vizije novih generacija za zeleni, održivi razvoj“. Dana 8. svibnja 2017. u prostorijama Starogradske vijećnice Grada Zagreba, spomenuti Skup okupio je brojne cijenjene stručnjake, predstavnike znanstvenih institucija, studente, znanstvene novake, kao i svu zainteresiranu javnost. Read more “Studenti Fakulteta prometnih znanosti na Zagrebačkom energetskom tjednu 2017.”

Poziv na radionicu „Pristup kreiranju životopisa, pripremi za poslovni intervju i planiranju karijere“


U organizaciji Fakulteta prometnih znanosti te studentske udruge TRANS održati će se dvije radionice „Pristup kreiranju životopisa, pripremi za poslovni intervju i planiranju karijere“ u svibnju 2017. godine u dvorani D19, O71, Kampus Borongaj svakodnevno od utorka 9. do četvrtka 11. svibnja za prvi termin radionice te svakodnevno od utorka 23. do četvrtka 25. svibnja za drugi termin radionice. Radionice su besplatne, prvenstveno namijenjene studentima viših godina koji uskoro kreću u traženje posla, odnosno razvoj svoje karijere. Radionice su otvorene te se preporučuju i za sve zainteresirane studente nižih godina. Svi zainteresirani studenti trebaju zbog ograničenog broja mjesta svoje sudjelovanje i željeni termin radionice prijaviti na adresu elektroničke pošte: edouard.ivanjko@fpz.hr do petka, 05. svibnja za prvi termin radionice te do petka, 19. svibnja za drugi termin radionice. Dodatne informacije se mogu dobiti upitom na edouard.ivanjko@fpz.hr ili mparmac@ffzg.hr. Read more “Poziv na radionicu „Pristup kreiranju životopisa, pripremi za poslovni intervju i planiranju karijere“”

Prijave natjecatelja za Kampusijadu 2017.

Studenti se imaju prilike natjecati u čak 20 disciplina. Klikom na sport doći ćete do online obrasca za prijavu na natjecanje. U skoro svim disciplinama omogućene su muške i ženske kategorije. Napominjemo kako će se kvalifikacije za sportove s najviše prijava odigrati 10. svibnja 2017. godine na Kampusu Borongaj, dok će sva ostala natjecanja biti održana 11. svibnja. Ispod prijava za natjecanja nalaze se objašnjenja i pravila svih disciplina. Read more “Prijave natjecatelja za Kampusijadu 2017.”

Poziv na Zagreb hackathon 2017.

Grad Zagreb, Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada,  će u suradnji s Youth For Public Transport (Y4PT) Foundation, Razvojnom agencijom Zagreb, Fakultetom prometnih znanosti, Tehničkim veleučilištem u Zagrebu i Zagrebačkim Holdingom, podružnicom ZET, a u sklopu projekta SocialCar, od 21. do 22. travnja 2017. u ZgForum-u, Gajeva 27, održati „Zagreb hackathon“. Read more “Poziv na Zagreb hackathon 2017.”

Poziv na radionicu „Vještine pripreme prezentacije i prezentiranja“

Radionica „Vještine pripreme prezentacije i prezentiranja“

U organizaciji Fakulteta prometnih znanosti održati će se radionica „Vještine pripreme prezentacije i prezentiranja te uvod u odnose s javnošću“ u terminu 25. travnja i 02. svibnja 2017. u dvorani D19, O71, Kampus Borongaj od 16 do 19 sati. Svi polaznici radionice dobiti će potvrdu o pohađanju. Radionica je besplatna, namijenjena studentima svih godina koji žele unaprijediti svoje prezentacijske vještine. Svi zainteresirani studenti se mogu prijaviti na adresu elektroničke pošte: edouard.ivanjko@fpz.hr do 21. travnja 2017. Broj mjesta je ograničen. Dodatne informacije se mogu dobiti upitom na adrese: edouard.ivanjko@fpz.hr ili ahuic@ffzg.hr. Read more “Poziv na radionicu „Vještine pripreme prezentacije i prezentiranja“”

Održana druga Arduino radionica na Zavodu za Inteligentne transportne sustave

Već drugu godinu zaredom na Fakultetu prometnih znanosti održala se Arduino radionica. Radionica je održana 16. – 17. ožujka 2017., nosi naslov „Arduino za tebe?“, a tema glasi: Osnove programiranja mikrokontrolera AVR arhitekture pomoću Arduino razvojne platforme. Ove godine na radionici je sudjelovalo 18 studenata sa gotovo svih smjerova i godina studija.

DSC_2992

Read more “Održana druga Arduino radionica na Zavodu za Inteligentne transportne sustave”