Logistički praktikum 2015.

Završen 1. Logistički praktikum

Uspješno je završen prvi po redu Logistički praktikum. Projekt je nastao na inicijativu studenata Fakulteta prometnih znanosti, točnije tri studentice sa Diplomskog studija Logistike. U suradnji sa Upravom Fakulteta prometnih znanosti, sponzorima (Kuhne Nagel, Kraš, Gebruder Weiss, Logiko i Voćarski centar Ivković) te studentima, članovima Udruge TRANS događaj se održao u Znanstveno učilišnom kampusu Borongaj. Više o cjelodnevnom događaju moći ćete pročitati u novom broju časopisa PROM, a do tada vam donosimo kratku fotogaleriju:

Realizirane su sveukupno tri simulacije. Prva simulacija pod nazivom Management game realizirana je pod pokroviteljstvom poduzeća Kuehne + Nagel Hrvatska, pod nadzorom i uz komentar gospodina Aleša Sklepića, voditelja pomorskog odjela. Pokrovitelj druge simulacije o upravljanju zalihama bila je tvrtka Kraš d.d., pod nadzorom i uz komentar gospođe Branke Tokić, projekt menadžera za planiranje. Treća simulacija, Lean managementfokusirala se na rješavanje logističkih procesa u proizvodnji, a njezin pokrovitelj je bio Voćarski centar Ivković.

U sklopu Logističkog praktikuma održan je i okrugli stol “Utjecaj simulacija na poslovne kompetencije”, čiji je moderator bila doc. dr. sc. Nikolina Brnjac s Fakulteta prometnih znanosti. Gosti okruglog stola bili su gospodin Sklepić, voditelj pomorskog odjela Kuehne + Nagel Hrvatska, gospodin Pavić, pomoćnik direktora sektora PTP za planiranje Kraša d.d., gospodin Hirtz, vlasnik i direktor tvrtke Integralog d.o.o., gospodin Zrlić, član uprave i konzultant tvrtke Logiko i prof. dr. sc. Rogić, predstojnik Zavoda za transportnu logistiku Fakulteta prometnih znanosti.

Svaki projekt koji pomaže razvoju studentskih vještina u kontekstu pripreme za tržište rada svakako je hvalevrijedan, što su se složili i svi sudionici. Također je izražena želja za daljnjim provođenjem i razvojem projekata ovakve vrste.

Logistički praktikum u medijima:

Logistika.com.hr – Objava na portalu Logistika.com.hr

x-ica.com – Objava na portalu xica

Odgovori