Poziv na Zagreb hackathon 2017.

Grad Zagreb, Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada,  će u suradnji s Youth For Public Transport (Y4PT) Foundation, Razvojnom agencijom Zagreb, Fakultetom prometnih znanosti, Tehničkim veleučilištem u Zagrebu i Zagrebačkim Holdingom, podružnicom ZET, a u sklopu projekta SocialCar, od 21. do 22. travnja 2017. u ZgForum-u, Gajeva 27, održati „Zagreb hackathon“.

ŠTO?

Hackathon, spoj dvije riječi ”hack” i ”marathon”, je zabavan programerski maraton i inovativna prilika za sudionike da zajedničkim radom pokažu svoje znanje i snalažljivost te izgrade zanimljive aplikacije i ponude rješenje za određeni problem, u ovom slučaju iz područja prometa. Šest ekipa će se natjecati na 24h dugom događaju na kojem će izraditi programski predložak vezan uz poboljšanje urbane mobilnosti.


KADA?

Hackathon – Zagreb će se održati od 21. travnja u 18 sati do 22. travnja u 18 sati.

Prijave će biti aktivne do 18. travnja.


KAKO?

Prijave se vrše putem Google forme: https://goo.gl/forms/82tNGiFg7Xuz2Bq73.

Potrebno je poslati motivacijsko pismo (kod prijave u timu – za cijeli tim, kod pojedinačne prijave – individualno), u slučaju individualnih prijava organizator će osnovati tim, a u slučaju većeg broja prijava vršit će se selekcija na temelju motivacijskih pisama.

Natjecatelji trebaju ponijeti vlastita računala.


GDJE?

Događaj će se održati u ZgForum-u, Gajeva 27, 10 000 Zagreb.

Večera, doručak i ručak će biti osigurani od strane organizatora.


TKO?

Prijaviti se mogu studenti, mladi razvojni stručnjaci te mladi inženjeri, stariji od 18 godina.

Na natjecanju će sudjelovati šest ekipa po četiri člana.


ZAŠTO?

Cilj je poticanje izrade inovativnih rješenja u prometnom sustavu Grada Zagreba.

Jedan član pobjedničkog tima imat će priliku sudjelovati, uz osiguran besplatan prijevoz (povratna zrakoplovna karta ekonomske klase), džeparac i zajednički smještaj, u finalu „Global transport hackatona“ u Montrealu, Quebec, Kanada, organiziranog od strane Youth For Public Transport (Y4PT) Foundationa. Finale će se održati tijekom „UITP Global Public Transport Summita 2017“ od 15. do 17. svibnja 2017. UITP svake dvije godine odabire novo mjesto održavanja za Global Public Transport Summit te se ove godine odlučio za Montreal zbog njegovih nedavnih dostignuća u javnom prijevozu.

Nagrada za prvoplasirani i drugoplasirani tim je Program predinkubacije u Tehnološkom parku Zagreb u novom prostoru na Zagrebačkom velesajmu. Predinkubacija je program namijenjen mladim razvojnim timovima koji za realizaciju svoje poduzetničke ideje dobivaju podršku Tehnološkog parka Zagreb tijekom 6 mjeseci. Time će dobiti stručne savjete i edukaciju iz područja poduzetništva, 10 sati mentoriranja iz područja bliskog natjecateljima i njihovom proizvodu, te korištenje prostora za rad u novim prostorima Tehnološkog parka Zagreb.


Za sve ostale informacije možete se obratiti na e-mail: matija.vuger@zagreb.hr.