Studentski list PROM

List pišu studenti Fakulteta prometnih znanosti kao i studenti prometne struke iz Europske Unije te Rusije. Sam list je podijeljen po rubrikama, a one su kako slijedi: Događaji (relevantni događaji iz područja prometa iz Hrvatske i svijeta, događaji vezani uz bitna zbivanja na Fakultetu, izvještaji sa važnijih održanih projekata), Tema broja (opća studentska problematika ili teme vezane uz prometnu struku), ITS i logistika (pokriva široko područje inteligentnih transportnih sustava, te logistike), Promet (pokriva područje cestovnog, željezničkog, vodnog i PT prometa), Aeronautika (pokriva područje zračnog prometa), Međunarodna suradnja (u ovoj rubrici objavljuju se tekstovi kolega studenata prometa Europske Unije te Rusije), Putovanja (izvještaji sa studentskih putovanja) te Zabava što iznosi ukupno cca. 80 stranica. Studentski list PROM  odlično je prihvaćen među studentskom populacijom i rado čitan list među studentima Fakulteta. Kao takav studentski list PROM tj. njegovi novinari sudionici su mnogih studentskih novinarskih konferencija, seminara, učionica i sl. 2009. Godine PROM je osvanuo na Internet adresi www.prom.com.hr gdje studenti mogu pročitati sva prijašnja izdanja PROM-a.

Koji je cilj i svrha ovog časopisa?

Cilj i svrha studentskog lista PROM je podizanje kvalitete studentskog života na Fakultetu prometnih znanosti kroz informiranje i zabavu kako bi studenti stekli najnovija saznanja iz područja njihovog usmjerenja.

IMG_8759
Također, jedan od ciljeva je uvođenje studenata u pisanje i objavljivanje stručnih i znanstvenih radova kroz strogu selekciju i pravila za objavljivanje članaka u PROM-u. Članci su uvijek aktualni i prate najnovije tehnologije, istraživanja i zanimljivosti, te se tako studentima približava njihova domena studiranja. Posebna se pozornost usmjerava na članke koji obrađuju tematiku prometnih problema iz svakodnevnog života te predlažu alternativna rješenja. Također, svi studenti mogu objaviti svoje članke, te time steći samostalnost, odgovornost i iskustvo, te iz vlastitog iskustva naučiti kako funkcionira izdavanje časopisa. Također, studentski list PROM služi i kao spona podružnice Studentskog zbora i studenata Fakulteta koji se kroz rubriku „Događaji“ informiraju o dosadašnjem i budućem radu podružnice.

Treba napomenuti da kompletan list izrađuju studenti, od dizajna naslovnice pa sve do prijeloma samog lista PROM.

Pridruži se pisanju članaka!

Krećemo sa skupljanjem članaka za 35. broj PROM-a. Preko sljedećeg obrazca prijavi temu o kojoj bi želio pisati. Možeš pisati o bilo čemu što te zanima ili se jednostavno javiti nama na urednistvo.prom@gmail.com kako bismo ti predložili neku temu. Ne boj se pisati članke! Naš tim će ti pomoći da napišeš članak dostojan časopisa. Naučit ćemo te kako oblikovati članak za časopis. Tvoj članak objavit ćemo krajem 2. mjeseca na našem Web portalu PROM te našem i vašem časopisu PROM. Nadamo se da ćeš nam se pridružiti! 🙂

P.S. Svakako prati naš web portal i podrži rad svojih kolega 🙂

 

Odgovori