Logistički praktikum 2016.

Dana 1. lipnja 2016. godine održan je 2. Logistički praktikum u organizaciji Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i studenske Udruge TRANS, u vijećnici Hrvatske gospodarske komore (HGK). Projekt je zamišljen studenti Fakulteta prometnih znanosti, smjera Logistika (14 studenata), tijekom mjesec dana rješavaju projektne zadatke, koje su osmislili nastavnici Zavoda za transportnu logistiku i tvrtke Atlantic Grupa i Zagrebačka pivovara, koje su uz HGK i ovogodišnji suradnici na projektu.


cropped-MG_7751-1.jpg

 


2. logistički praktikum otvorio je domaćin skupa potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze Mirjana Čagalj.
„Povezivanje svijeta rada i obrazovanja dodana je vrijednost gospodarstvu u stvaranju kompetencija koje tržište traži. Mlade će osobe putem projekta Logistički praktikum ponuditi nova inovativna rješenja koja će pridonijeti povećanju konkurentnosti tvrtki. Projekt je vrlo dobar primjer dualnog obrazovanja i u tome čestitam Fakultetu prometnih znanosti i HGK“, istaknuo je pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Srećko Tomas u svom pozdravnom govoru te dodao kako će Ministarstvo pružati potporu te nastojati poštovati znanstveni i stručni potencijal 5000 znanstvenika i stručnjaka koji se trebaju više uključiti u suradnju s gospodarstvom u stvaranju novih proizvoda te uvjeta kako bi se studenti mogli dokazati u domovini, a da ne moraju odlaziti izvan zemlje. 


Dekan Fakulteta prometnih znanosti prof. dr. sc. Hrvoje Gold pozdravio je skup te upoznao prisutne sa znanstvenim projektima u kojima sudjeluje Fakultet prometnih znanosti. Timovi od po četiri radne skupine predstavili su svoja rješenja i prijedloge poboljšanja logističkih sustava. Nakon diskusije u kojoj su timovi morali obraniti svoje stavove predstavnici gospodarstvenika proglasili su pobjedničke timove.
Direktor logistike za istočnu Europu Atlantic Grupe Miroslav Gabrić proglasio je pobjednicima te najuspješnijima rješenja prvoga tima u sastavu: Ana Mihaljević, Martina Furdić, Krešimir Peraić i Ivan Radmanić
Direktor proizvodnih i logističkih operacija Zagrebačke pivovare Ivan Vrbić za pobjednike te najuspješnija rješenja proglasio je treći tim u sastavu Jurica Bojić, Igor Krekešić i Marta Kruhak. Pobjednički timovi će dobiti mogućnost realizacije plaćene stručne prakse u Atlantic grupi i Zagrebačkoj pivovari u trajanju od tri mjeseca što će im svakako koristiti u razvoju njihove karijere i daljnjeg usavršavanja u rješavanju praktičnih problema u logistici.