Postani i ti član udruge TRANS!

U Udrugu se možeš uključiti vrlo jednostavno. Trebaš samo popuniti obrazac na linku: https://forms.gle/UJpCELEz4Kj6hLKP9

Članovi udruge mogu postati svi studenti Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu. Na našoj stranici možete vidjeti projekte koje radimo. Ako želite steći nova iskustva, znanja i prijatelje javite nam se osobno u prostorije udruge, službenu Facebook stranicu ili mail trans@fpz.hr.

Studenti Fakulteta prometnih znanosti na Zagrebačkom energetskom tjednu 2017.


U organizaciji Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba, 8. Zagrebački energetski tjedan započeo je održavanjem Stručnog skupa studenata pod nazivom „Mi imamo rješenja: vizije novih generacija za zeleni, održivi razvoj“. Dana 8. svibnja 2017. u prostorijama Starogradske vijećnice Grada Zagreba, spomenuti Skup okupio je brojne cijenjene stručnjake, predstavnike znanstvenih institucija, studente, znanstvene novake, kao i svu zainteresiranu javnost. Read more “Studenti Fakulteta prometnih znanosti na Zagrebačkom energetskom tjednu 2017.”

Prijave natjecatelja za Kampusijadu 2017.

Studenti se imaju prilike natjecati u čak 20 disciplina. Klikom na sport doći ćete do online obrasca za prijavu na natjecanje. U skoro svim disciplinama omogućene su muške i ženske kategorije. Napominjemo kako će se kvalifikacije za sportove s najviše prijava odigrati 10. svibnja 2017. godine na Kampusu Borongaj, dok će sva ostala natjecanja biti održana 11. svibnja. Ispod prijava za natjecanja nalaze se objašnjenja i pravila svih disciplina. Read more “Prijave natjecatelja za Kampusijadu 2017.”

Poziv na Zagreb hackathon 2017.

Grad Zagreb, Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada,  će u suradnji s Youth For Public Transport (Y4PT) Foundation, Razvojnom agencijom Zagreb, Fakultetom prometnih znanosti, Tehničkim veleučilištem u Zagrebu i Zagrebačkim Holdingom, podružnicom ZET, a u sklopu projekta SocialCar, od 21. do 22. travnja 2017. u ZgForum-u, Gajeva 27, održati „Zagreb hackathon“. Read more “Poziv na Zagreb hackathon 2017.”

Održana druga Arduino radionica na Zavodu za Inteligentne transportne sustave

Već drugu godinu zaredom na Fakultetu prometnih znanosti održala se Arduino radionica. Radionica je održana 16. – 17. ožujka 2017., nosi naslov „Arduino za tebe?“, a tema glasi: Osnove programiranja mikrokontrolera AVR arhitekture pomoću Arduino razvojne platforme. Ove godine na radionici je sudjelovalo 18 studenata sa gotovo svih smjerova i godina studija.

DSC_2992

Read more “Održana druga Arduino radionica na Zavodu za Inteligentne transportne sustave”

Božično darivanje dječjeg doma Zagreb

Studenti Udruge TRANS i Studentskog zbora Fakulteta prometnih znanosti u pred Božićno vrijeme organizirali su Dobrovoljno darivanje za potrebe Dječjeg doma Zagreb, Nazorova 49.

Dječji dom Zagreb ustanova je socijalne skrbi koja kroz socijalne usluge zbrinjava djecu bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djecu čiji je razvoj bio ugrožen u vlastitim obiteljima, te trudnice i majke s djecom. Dom pruža usluge i obiteljima djece. Kapacitet usluga je 200 djece i mladih u dobi od 0 – 21 godinu, 10 trudnica i majki s malom djecom te za 100 korisničkih obitelji. Read more “Božično darivanje dječjeg doma Zagreb”

Organizirani posjet Europskom patentnom uredu

Europska patentna Akademija  27. srpnja i 9. prosinaca 2016. organizira studijske posjete Europskom patentnom uredu(EPO) u Minhenu namijenjene  studentima europskih sveučilišta.

Studijski posjet 29. srpnja biti će sadržajno posvećen upoznavanju EPO-a i europskog patentnog sustava dok će događanje planirano za 9. prosinca  biti usmjereno  na patente u području  nanotehnologije, biotehnologije i računalno implementiranih izuma (ovisno o interesu većine sudionika).

Pozivamo vas da upoznate studente s ovom mogućnošću te podržite njihovo sudjelovanja na  navedenim događanjima.

Više informacija o studijskim posjetima EPO-u možete doznati ovdje.

Da biste dobili kod za registrirati pošaljite upita na slijedeću adresu el. pošteacademy@epo.org  

POZIV VOLONTERIMA NA 15. FESTIVAL JEDNAKIH MOGUĆNOSTI

Želite li svojom osobnošću i volonterskim radom pridonijeti jedinstvenoj javnoj manifestaciji te uz dobru zabavu steći korisna iskustva i nova poznanstva, pridružite se organizacijskom timu 15. Festivala jednakih mogućnosti (15. F=M)!

Festival predstavlja osobe s invaliditetom koje s drugim umjetnicima nastupaju u glazbeno-scenskom i likovnom programu, te u edukacijsko-rekreacijskim i sportskim igrama. Svrha je festivala javno pokazati stvaralačke mogućnosti izvođača programa, šireći poruku da i osobe s invaliditetom trebaju uživati ista prava i obveze poput drugih građana. Na trodnevnom uličnom festivalu nastupa preko 900 izvođača iz zemlje i inozemstva, od kojih oko 600 osoba s invaliditetom.

Festival će se održati 17.-19. svibnja 2016. (utorak, srijedu i četvrtak) na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, s dnevnim rasporedom programa od 10 do 22 sata.

Obvezna edukacija i priprema volontera za rad održavat će se 4. i 11. svibnja 2016. od 15 do 20 h na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (FER), Unska 3, dvorana B4.

Rok za prijavu volontera: do popunjavanja broja od 180 volontera.

Način prijave: na web stranici fm.dti.hr ili dostavom osobnih podataka (ime i prezime, OIB, naziv fakulteta i smjer, godina studija, broja mobitela, e-mail adresa, volontiranje na F=M-u do sada, bavite li se pjevanjem ili suvremenim plesom) na tel. 4854-182, 099/8033-931, 098/314-472, e-mail: dti@dti.hr, osobno u poslovnom prostoru Društva tjelesnih invalida u Zagrebu, Ilica 138 (ili Bosanska 2) od 9 do 17 sati.

O edukaciji i dobrotvornom radu na F=M-u izdavat će se potvrde (knjižice), a možebitno priznavanje volontiranja u studentsku praksu ostvarivat će se po dogovoru s mjerodavnim profesorima.

Više na linku

Počinje studentsko natjecanje – Smartup

Smartup je edukativno natjecanje, u organizaciji udruge eSTUDENT u kojem se studenti natječu u razvoju poslovne ideje. Glavni ciljevi natjecanja su promicanje poduzetništva i poduzetničkog duha među studentskom populacijom i povezivanje proaktivnih studenata s najpoželjnijim poduzećima, potencijalnim poslodavcima ili investitorima iz Hrvatske i svijeta. Read more “Počinje studentsko natjecanje – Smartup”