Povratak na naslovnu stranicu
Promet - Traffic&Transportation Međunarodna mobilnost i suradnja Konferencija ZIRP Centar za promet i logistiku d.o.o. SKAI LABS d.o.o.
Fakultet se predstavio na Danima karijera u Čakovcu
Fakultet prometnih znanosti, 17.01.2024, 12:00

FPZ_Čakovec_2024.jpg

Gimnazija Josipa Slavenskog u Čakovecu organizirala je dana 11. siječnja 2024. „Dan karijera“ koji je okupio predstavnike čak 23 fakulteta i veleučilišta s područja Hrvatske i Slovenije. Fakultet prometnih znanosti predstavili su i odgovarali na upite srednjoškolaca, asistentica Lucija Bukvić i docent Petar Feletar (članovi odbora za promociju Fakulteta). Gimnazijalci, prvenstveno treće i četvrte godine, su tako iz prve ruke mogli doznati nešto više o različitim studijskim programima Fakulteta prometnih znanosti i upisnim uvjetima (kriterijima i kvotama), ali i o drugim važnim informacijama kao što su potrebe tržišta rada i mogućnosti zapošljavanja.

Gimnazija Josipa Slavenskog slovi kao jedna od boljih gimnazija u Hrvatskoj s nekoliko programa: opća gimnazija, prirodoslovna gimnazija, prirodoslovno-matematička gimnazija i jezična gimnazija te oko 700 učenika i zaposlenih. Dok se u općoj gimnaziji stječu znanja iz svih općeobrazovnih nastavnih predmeta, jezična gimnazija nudi povećan broj sati učenja stranih jezika. Prirodoslovno-matematička gimnazija sadrži veći fond sati matematike, fizike i informatike, a prirodoslovna se gimnazija temelji na uravnoteženom odnosu matematike, kemije, fizike i biologije s posebnim naglaskom na laboratorijskim vježbama. Njihovi gimnazijalci redovito sudjeluju na međunarodnom natjecanju mladih znanstvenika iz prirodoslovlja te međunarodnim olimpijadama iz matematike i fizike gdje postižu zavidne rezultate. Potvrdu kvalitete svoga rada i učenici i nastavnici dobivaju na državnim natjecanjima gdje godinu za godinom osvajaju prva mjesta.

Sudionici Dana karijera bili su predstavnici fakulteta, veleučilišta, visokih škola i udruga koji su imali mogućnost predstaviti se na informativnim štandovima i uz to održati kratku prezentaciju u trajanju do 10 minuta. Zahvaljujemo organizacijskom timu Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec na međimurskom gostoprimstvu, ideji, profesionalnosti, susretljivosti te iznimno dobroj organizaciji susreta te se vidimo uskoro na idućem predstavljanju!

Kontakt
info
Sveučilište u Zagrebu
Fakultet prometnih znanosti
Zavod za prometnu signalizaciju
+385 1 245 7972
Kušlanova 2, 10 000 Zagreb
Centar za promet i logistiku d.o.o.
+385 1 238 0297
CPL web

PROMET - Traffic&Transportation ZIRP Međunarodna mobilnost i suradnja Povjerenstvo za upravljanje kvalitetom Udruga bivših studenata FPZ-a

Važnije poveznice
Certifikati
Certificate ISO 9001 2015
Certificate M IQNet