Povratak na naslovnu stranicu
Promet - Traffic&Transportation Međunarodna mobilnost i suradnja Konferencija ZIRP Centar za promet i logistiku d.o.o. SKAI LABS d.o.o.

Knjižnica

Lokacija

ZUK Borongaj, Borongajska 83A, objekt 71

Telefon

+385 1 245 7928

Radno vrijeme za korisnike

Ponedjeljak - petak: 9:00 - 19:00 sati

Usluga fotokopiranja

0,04 EUR po stranici format A4 (crno-bijelo)
0,27 EUR po stranici format A4 (u boji)
Skeniranje se ne naplaćuje.


{{username}}
Lahorka Crnković
Voditeljica knjižnice
{{username}}
Mojca Brenko-Puzak
Knjižničarka
{{username}}
Snježana Žagar
Knjižničarka

Katalog

Knjige, magistarski i doktorski radovi mogu se pretraživati putem online kataloga na sljedećoj web stranici: http://zag.nsk.hr/fpz

Povijest

Knjižnica Fakulteta prometnih znanosti je knjižnica specijalizirana za područje prometa u Republici Hrvatskoj, te je nezamjenjiv izvor informacija za prometnu znanost i praksu.
Knjižnica djeluje od 1984. godine. U nove prostorije knjižnica se selila 1998. (tad je pokrenut proces informatizacije knjižnične građe) i 2010. godine (nakon čega je knjižnica prešla na suvremeni knjižnični program ALEPH, koji je integriran s Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom).
Danas raspolaže s više od 9.000 primjeraka knjiga, te oko 300 naslova domaćih i stranih časopisa u više od 10.000 brojeva.

Usluge

Za studente:

  • Korištenje i posudba knjiga i časopisa
  • Čitaonica
  • Korištenje računala i interneta
  • Fotokopiranje, ispis, skeniranje
  • Pomoć u pronalasku literature za pisanje radova

Za nastavnike:

  • Korištenje i posudba knjiga i časopisa
  • Međuknjižnična posudba
  • Bibliometrijske usluge (potvrde o citiranosti, impact factoru, kategorizaciji časopisa...)
Članstvo

Članstvo i korištenje građe je besplatno. Učlaniti se mogu svi redovni i izvanredni studenti Fakulteta, kao i ostali zainteresirani građani.

Prije prve posudbe korisnici se moraju učlaniti, za što su potrebne osobna iskaznica i X-ica. Nakon učlanjenja, kao iskaznica se koristi X-ica. Na kraju akademske godine, a prije upisa u sljedeću, knjižnica Fakulteta provjerava je li student vratio svu građu koja je bila posuđena, te o tome obavještava studentsku službu.

Pravila posudbe

Korisnici mogu posuditi do 3 knjige na mjesec dana. Posudba se nakon toga može produžiti još dva puta po mjesec dana, osobno ili telefonski. Za produljenje posudbe nije potrebno sa sobom donijeti knjigu.

Iznimka su knjige s aeronautičkog smjera (7 dana, dva produženja) i udžbenici koji se mogu posuditi na jedan dan u slučaju da su svi redovni primjerci već posuđeni. Referentna zbirka i ocjenski radovi (završni, diplomski, doktorski, magistarski) ne mogu se posuđivati, no moguće ih je koristiti u prostoriji knjižnice te fotokopirati.

Časopisi se studentima posuđuju na tjedan dana, uz uvjet da student u Knjižnici ostavi jedan osobni dokument (osobnu iskaznicu ili x-icu).

Korištenje računala

U prostorijama knjižnice nalazi se 5 računala koje studenti slobodno mogu koristiti za učenje, rad i razonodu. Studenti mogu koristiti i računala u susjednoj PC učionici/čitaonici za vrijeme kad se u njoj ne održava nastava.

Fotokopiranje

U knjižnici se nalazi stroj za fotokopiranje kojim se studenti koriste sami. Korisnik prvo na svoj račun uplaćuje željeni iznos koji se potom umanjuje tijekom fotokopiranja. Fotokopiranje se naplaćuje 0,04 EUR po stranici formata A4 crno-bijelo, 0,27 EUR po stranici formata A4 u boji.

Kontakt
info
Sveučilište u Zagrebu
Fakultet prometnih znanosti
Zavod za prometnu signalizaciju
+385 1 245 7972
Kušlanova 2, 10 000 Zagreb
Centar za promet i logistiku d.o.o.
+385 1 238 0297
CPL web

PROMET - Traffic&Transportation ZIRP Međunarodna mobilnost i suradnja Povjerenstvo za upravljanje kvalitetom Udruga bivših studenata FPZ-a

Važnije poveznice