Povratak na naslovnu stranicu
Promet - Traffic&Transportation Međunarodna mobilnost i suradnja Konferencija ZIRP Centar za promet i logistiku d.o.o. SKAI LABS d.o.o.

Centar izvrsnosti

Fakultet prometnih znanosti, Sveučilišta u Zagrebu kao znanstveno-istraživačka i obrazovna institucija, dugogodišnje je središte znanja i ekspertize iz različitih segmenata tehnologije prometa i transporta, pa tako i iz područja sigurnosti cestovnog prometa. Upravo iz tog razloga, Fakultet je 24. siječnja 2023. godine osnovao Centar izvrsnosti za sigurnost cestovnog prometa - CISCP.

Djelovanje Centra prvenstveno je usmjereno na proaktivni pristup rješavanja problematike sigurnosti cestovnog prometa što podrazumijeva izbjegavanje nastanka prometnih nesreća pozitivnim promjenama ponašanja sudionika u prometu, unaprjeđenjem dizajniranja i održavanja cestovne infrastrukture kao i unaprjeđenjem sigurnosnih aspekata vozila. Osim proaktivnog pristupa, djelovanje Centra obuhvaća i reaktivni pristup, odnosno rješavanje problema na temelju povijesnih podataka, analiza prometnih nesreća te spoznaja dobivenih iz relevantnih znanstvenih istraživanja te najboljih praksi na razini EU i svijeta.

Kontakt
info
Sveučilište u Zagrebu
Fakultet prometnih znanosti
Zavod za prometnu signalizaciju
+385 1 245 7972
Kušlanova 2, 10 000 Zagreb
Centar za promet i logistiku d.o.o.
+385 1 238 0297
CPL web

PROMET - Traffic&Transportation ZIRP Međunarodna mobilnost i suradnja Povjerenstvo za upravljanje kvalitetom Udruga bivših studenata FPZ-a

Važnije poveznice
Certifikati
Certificate ISO 9001 2015
Certificate M IQNet