Povratak na naslovnu stranicu
Promet - Traffic&Transportation Međunarodna mobilnost i suradnja Konferencija ZIRP Centar za promet i logistiku d.o.o. SKAI LABS d.o.o.
Mogućnosti primjene podataka iz uređaja za snimanje podataka o događaju (tzv. crnih kutija) u vještačenju prometnih nesreća
Fakultet prometnih znanosti, 30.04.2024, 08:30

Prezentacija ZPTV.jpg

Zavod za prometno – tehnička vještačenja Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu trenutno provodi projekt Ispitivanje tehničke ispravnosti i vještačenje osobnih vozila koja su sudjelovala u prometnim nesrećama s poginulim osobama koji je financiran sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske. Jedan od glavnih ciljeva ovog projekta, koji se već provodi duže vrijeme, je popularizacija primjene tzv. crnih kutija u vozilima kao ključnog traga u vještačenju prometnih nesreća. Sukladno tome, djelatnici Zavoda za prometno – tehnička vještačenja su već proveli niz prezentacija projektnih aktivnosti po cijeloj Republici Hrvatskoj, a u petak 26. travnja 2024. godine održana je prezentacija pod nazivom Mogućnosti primjene podataka iz uređaja za snimanje podataka o događaju (tzv. crnih kutija) u vještačenju prometnih nesreća u prostorijama Poduzetničkog inkubatora BIOS d.o.o. u Osijeku.

Na prezentaciji su prikazane metode prikupljanja i mogućnosti primjene podataka iz tzv. crnih kutija u procesima vještačenja prometnih nesreća, a pred zainteresiranim sudionicima iz policije, županijskih i općinskih državnih odvjetništva, vještaka te osiguravajućih kuća održao ju je voditelj projekta izv. prof. dr. sc. Željko Šarić.

 

Kontakt
info
Sveučilište u Zagrebu
Fakultet prometnih znanosti
Zavod za prometnu signalizaciju
+385 1 245 7972
Kušlanova 2, 10 000 Zagreb
Centar za promet i logistiku d.o.o.
+385 1 238 0297
CPL web

PROMET - Traffic&Transportation ZIRP Međunarodna mobilnost i suradnja Povjerenstvo za upravljanje kvalitetom Udruga bivših studenata FPZ-a

Važnije poveznice