Povratak na naslovnu stranicu
Promet - Traffic&Transportation Međunarodna mobilnost i suradnja Konferencija ZIRP Centar za promet i logistiku d.o.o. SKAI LABS d.o.o.
Održan prvi projekt studenata Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, članova udruge Hrvatske akademske zajednice na Fakultetu prometnih znanosti (HAZ FPZ) pod nazivom “Grad po mjeri čovjeka”
Studentska služba, 15.01.2024, 10:45

HAZ_FPZ_2024.jpg

U utorak 9. siječnja 2024. godine održan je prvi projekt studenata Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, članova udruge Hrvatske akademske zajednice na Fakultetu prometnih znanosti (HAZ FPZ) pod nazivom “Grad po mjeri čovjeka”.

Nakon uvodnih riječi prodekana za nastavu i studente izv. prof. dr. sc. Ivana Grgurevića, voditelja projekta studenta Roberta Jurčeca i Ivane Kos iz nacionalnog dijela Hrvatske akademske zajednice uslijedila su izlaganja govornika i panel rasprava uz moderiranje studenta Sebastijana Hleba.

Prvo izlaganje bilo je „Strujom do klimatski neutralnih gradova” Gorana Lampelja iz udruge ODRAZ, drugi izlagač bio je prof. dr. sc. Borna Abramovića s Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu s prezentacijom „Ima li nade za nas?”, a treće izlaganje vodio je Zvonimir Lozić iz Sindikata biciklista pod nazivom „Bicikl – rješenje za prometne probleme?”.

Odgovore koje smo dobili na pitanja, a ujedno i zaključak panela koji je uslijedio su objedinjena potreba smanjenja motoriziranog prometa osobnim automobilima, poboljšanje performansi postojećeg sustava javnog gradskog prijevoza putnika, potreba za uvođenjem novog sustava integriranog prijevoza putnika, nužnost za balansiranom raspodjelom javnog prostora za prometovanje ljudi i potreba za ulaganje u bolju biciklističku infrastrukturu koja bi potaknula češće korištenje bicikla kao održivog prijevoznog sredstva.

Publici su se posebno dojmili primjeri iz prakse i prenošenje iskustva gostiju iz prve ruke, koja su stečena radom na raznim vrstama projekata.

Kontakt
info
Sveučilište u Zagrebu
Fakultet prometnih znanosti
Zavod za prometnu signalizaciju
+385 1 245 7972
Kušlanova 2, 10 000 Zagreb
Centar za promet i logistiku d.o.o.
+385 1 238 0297
CPL web

PROMET - Traffic&Transportation ZIRP Međunarodna mobilnost i suradnja Povjerenstvo za upravljanje kvalitetom Udruga bivših studenata FPZ-a

Važnije poveznice
Certifikati
Certificate ISO 9001 2015
Certificate M IQNet