Povratak na naslovnu stranicu
Promet - Traffic&Transportation Međunarodna mobilnost i suradnja Konferencija ZIRP Centar za promet i logistiku d.o.o. SKAI LABS d.o.o.
Održana konferencija u sklopu diseminacije projekta OLGA (hOListic Green Airport)
Fakultet prometnih znanosti, 22.12.2023, 17:00

Olga.jpg

Dana 19. prosinca 2023. godine održana je konferencija u putničkom terminalu Zračne luke Franjo Tuđman u sklopu diseminacije projekta OLGA (hOListic Green Airport) čija je ukupna vrijednost 34 milijuna eura, od čega će 25 milijuna eura osigurati Europska komisija u razdoblju od 60 mjeseci. Projekt OLGA jedan je od najvećih inovacijskih projekata u Europi, a zasigurno i najveći u Hrvatskoj po dodijeljenim europskim sredstvima, a na kojem je Fakultet prometnih znanosti uključen u ulozi partnera te voditelja jednoga od radnih paketa.

Tema konferencije odnosila se na zelene zračne luke i pametne gradove, a čime se Zagreb svrstao uz bok s aerodromima kao što su pariški Charles de Gaulle, milanski Malpensa te rumunjski Cluj koji su ujedno i partneri na projektu. Kroz cjelodnevni program koji se sastojao od niza panela, a na kojima su sudjelovali i predstavnici Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, doc. dr. sc. Matija Bračić (voditelj projekta ispred FPZ-a) i doc. dr. sc. Igor Štimac, predstavljena su rješenja dosadašnjih istraživanja u projektu OLGA, kao i izazovi s kojima se susreću sudionici projekta u području mobilnosti, održivosti i razvoja zelene tehnologije. 

Konferencija je okupila oko 150 sudionika predstavnika javne uprave, lokalnih zajednica, europskih zračnih luka, različitih partnera iz Hrvatske i Europe, akademske zajednice kao i domaćih i međunarodnih stručnjaka za okoliš i mobilnost. Projekt OLGA će razviti 35 konkretnih inovacija koje će se implementirati u zračnim lukama, partnerima u projektu a koje se mogu replicirati diljem svijeta.

Više o projektu: https://www.olga-project.eu/

Iz medija: Večernji list

Kontakt
info
Sveučilište u Zagrebu
Fakultet prometnih znanosti
Zavod za prometnu signalizaciju
+385 1 245 7972
Kušlanova 2, 10 000 Zagreb
Centar za promet i logistiku d.o.o.
+385 1 238 0297
CPL web

PROMET - Traffic&Transportation ZIRP Međunarodna mobilnost i suradnja Povjerenstvo za upravljanje kvalitetom Udruga bivših studenata FPZ-a

Važnije poveznice
Certifikati
Certificate ISO 9001 2015
Certificate M IQNet