Povratak na naslovnu stranicu
Promet - Traffic&Transportation Međunarodna mobilnost i suradnja Konferencija ZIRP Centar za promet i logistiku d.o.o. SKAI LABS d.o.o.
Održana završna konferencija projekta ProLog!
Fakultet prometnih znanosti, 21.03.2022, 08:00

ProLog_zavrsna konferencija.jpgnaslovnica.jpg

Završna konferencija projekta ProLog održala se u petak, 18. ožujka 2022. na Znanstveno - učilišnom kampusu Borongaj.

Konferenciji su prisustvovali dekan Fakulteta prometnih znanosti prof. dr. sc. Tomislav Josip Mlinarić, voditelj projekta ProLog doc. dr. sc. Luka Novačko te brojni predstavnici tvrtki iz područja gospodarstva te prometa i logistike.

Sve prisutne je pozdravio dekan Fakulteta prometnih znanosti prof. dr. sc. Tomislav Josip Mlinarić i tom prilikom naglasio kako je projekt ProLog jako bitan za sve studente koji će u budućnosti završiti Fakultet prometnih znanosti jer će se kroz ove studijske programe usavršiti njihov obrazovni proces koji će im uvelike pomoći na tržištu rada i povećati njihovu zapošljivost.

Projektom „ProLog“ povećat će se relevantnost nastavne djelatnosti razvojem i unapređenjem studijskih programa iz područja prometa i logistike te jačanje kompetencija nastavnog i nenastavnog osoblja. Postojećim i budućim studentima omogućit će se upisivanje i završavanje studijskih programa koji su u skladu s tržištem rada, što će povećati njihovu zapošljivost.

Rezultate projekta predstavio je voditelj projekta ProLog doc. dr. sc. Luka Novačko.

U sklopu projekta zajedno s partnerima: Pomorskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, Sveučilištem Sjever i tvrtkama Ericsson Nikola Tesla d.d. i Orbico d.o.o., razvijeno je pet standarda zanimanja iz prometa i logistike, odnosno tri iz područja prometa: prometni planer, upravitelj prijevoznih procesa i dizajner informacijsko komunikacijskih sustava te dva iz područja logistike: inženjer logistike  i upravitelj logističkih sustava.

Kroz projekt su nabavljene licence i opremljeni laboratoriji što je velik doprinos stalnom usavršavanju obrazovnog procesa na svim razinama studija, kao i podizanju kvalitete znanstvenog i stručnog rada.

ProLog – Razvoj visokoobrazovnih standarda zanimanja, standarda kvalifikacija i studijskih programa na osnovama Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području prometa i logistike

Sufinancirano sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda

Kontakt
info
Sveučilište u Zagrebu
Fakultet prometnih znanosti
Zavod za prometnu signalizaciju
+385 1 245 7972
Kušlanova 2, 10 000 Zagreb
Centar za promet i logistiku d.o.o.
+385 1 238 0297
CPL web

PROMET - Traffic&Transportation ZIRP Međunarodna mobilnost i suradnja Povjerenstvo za upravljanje kvalitetom Udruga bivših studenata FPZ-a

Važnije poveznice