Povratak na naslovnu stranicu
Promet - Traffic&Transportation Međunarodna mobilnost i suradnja Konferencija ZIRP Centar za promet i logistiku d.o.o. SKAI LABS d.o.o.
Održano gostujuće predavanje dr. sc. Mije Šarčevića
Fakultet prometnih znanosti, 19.04.2024, 08:50

Naslovna.jpg

Dr. sc. Mijo Šarčević održao je predavanje pod naslovom Planiranje, izgradnja i održavanje sigurne IT infrastrukture za sve studente prijediplomskog i diplomskog studija Promet, smjer Informacijsko-komunikacijski promet.

Mijo Šarčević rođen je 1971. u Požegi. Srednju elektrotehničku školu, smjer opća elektronika završava u Slavonskome Brodu. Od 1990. do 1995. godine pohađa Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, smjer pošta i telekomunikacije i stječe zvanje Diplomirani inženjer – VSS. Iste godine završava studij na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (Institut za teološku kulturu laika) i stječe naslov Diplomirani teolog – VŠS. 

Na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2001. godine završava poslijediplomski znanstveni studij Informacijskih znanosti obranom magistarskoga rada s temom Primjena konačnog automata na probleme prirodnoga jezika i stječe titulu Magistar informacijskih znanosti. Poslijediplomski doktorski studij Informacijskih i komunikacijskih znanosti na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu završava 2017. godine s temom Komunikacijska uloga i kompetencije IT menadžera te stječe naslov Doktor informacijskih i komunikacijskih znanosti. Do sada je objavio tri znanstvena rada. Govori njemački i engleski jezik.

Poslovnu karijeru započinje u MORH-u od 1995.-1996. Nakon toga četiri godine radi kao IT menadžer u tvrtki Draeger. U Kauflandu je od 2000. godine, prvih 20 godina zadužen za IT infrastrukturu, a zadnje 4 godine za IT korisničku podršku. Bio odgovoran za planiranje, izgradnju i održavanje infrastrukture u 3 dosadašnja sjedišta tvrtke, zatim 40 trgovina te oba distributivna skladišta.

Područja interesa su mu: IKT infrastruktura, sigurnost u IKT okruženju, učinkovit i siguran IKT; Informacijske i komunikacijske znanosti, komunikacijske kompetencije, meke vještine…

Kontakt
info
Sveučilište u Zagrebu
Fakultet prometnih znanosti
Zavod za prometnu signalizaciju
+385 1 245 7972
Kušlanova 2, 10 000 Zagreb
Centar za promet i logistiku d.o.o.
+385 1 238 0297
CPL web

PROMET - Traffic&Transportation ZIRP Međunarodna mobilnost i suradnja Povjerenstvo za upravljanje kvalitetom Udruga bivših studenata FPZ-a

Važnije poveznice