Povratak na naslovnu stranicu
Promet - Traffic&Transportation Međunarodna mobilnost i suradnja Konferencija ZIRP Centar za promet i logistiku d.o.o. SKAI LABS d.o.o.
Posjet podatkovnom centru tvrtke Kaufland Hrvatska
Fakultet prometnih znanosti, 03.05.2024, 13:51

slika 1.jpeg

Dana 30. travnja 2024., studenti prijediplomskog i diplomskog studija Promet, smjera Informacijsko-komunikacijski promet kao i djelatnici zavoda za informacijsko-komunikacijski promet, imali su jedinstvenu priliku proširiti svoje znanje izvan prostora Fakulteta tijekom organiziranog obilaska podatkovnog centra Kaufland Hrvatska, koji se nalazi u logističkom centru u Jastrebarskom. 

Ova edukativna posjeta bila je nastavak predavanja iz kolegija Sigurnost i zaštita informacijsko-komunikacijskog sustava na temu "Planiranje, izgradnja i održavanje sigurne IT infrastrukture" dr. sc. Mije Šarčevića, voditelj odjela u IT sektoru tvrtke Kaufland Hrvatska koji je ujedno i predvodio ovu posjetu uz potporu gospodina Deana Crnjaka voditelja tehnike. Pod njihovim vodstvom studenti su imali priliku iz prve ruke vidjeti složene procese koji podržavaju operacije u logističkom centru približne površine 100 000 kvadratnih metara. Kroz obilazak, studenti su osvijestili kako visokokvalitetna informacijsko-komunikacijska podrška omogućava nesmetan rad i komunikaciju između logističkog centra i svih poslovnica Kauflanda u Republici Hrvatskoj te resursa Kauflanda na internacionalnoj razini.

Osim uvida u operativne procese, naglasak posjete bio je na upoznavanju studenata s naprednim mehanizmima fizičke zaštite. Predstavljeni su im sustavi zaštite od požara, kontrola pristupa, kao i implementacija redundancije komunikacijskih linkova i izvora napajanja, što je ključno za održavanje kontinuiteta poslovanja u slučaju neočekivanih prekida.

Ova posjeta podatkovnom centru Kaufland Hrvatska pružila je studentima ne samo teorijska znanja, već i praktičan uvid u izazove i rješenja povezana s izgradnjom i održavanjem robustnih IT sustava u velikim korporativnim okruženjima. Naši studenti su tako dobili priliku razumjeti koliko je integracija informacijsko-komunikacijskih tehnologija ključna u modernom poslovnom svijetu, posebice u sektoru logistike i distribucije.

Kontakt
info
Sveučilište u Zagrebu
Fakultet prometnih znanosti
Zavod za prometnu signalizaciju
+385 1 245 7972
Kušlanova 2, 10 000 Zagreb
Centar za promet i logistiku d.o.o.
+385 1 238 0297
CPL web

PROMET - Traffic&Transportation ZIRP Međunarodna mobilnost i suradnja Povjerenstvo za upravljanje kvalitetom Udruga bivših studenata FPZ-a

Važnije poveznice