Povratak na naslovnu stranicu
Promet - Traffic&Transportation Međunarodna mobilnost i suradnja Konferencija ZIRP Centar za promet i logistiku d.o.o. SKAI LABS d.o.o.
Prof. dr. sc. Danijela Barić gost predavač na Sveučilištu u Malti
Fakultet prometnih znanosti, 03.06.2024, 11:17

Public_Lecture_2024_Malta.jpg

Prof. dr. sc. Danijela Barić je u okviru programa Akademska mobilnost Sveučilišta u Zagrebu boravila od 20. do 24. svibnja 2024. godine na Sveučilištu u Malti gdje je održala studentima predavanja iz tematskih područja "Multi-Criteria Decision Making inTransport“ i "Education & Traffic Safety“.

Profesorica Barić dodatno je održala predavanje za javnost 23. svibnja 2024. godine na temu "National Road Safety Plan of the Republic of Croatia: Measures & Challenges for Achieving Vision 0", kojemu su uz predstavnike Sveučilišta u Malti nazočili i predstavnici raznih institucija i tvrki iz područja prometa, počevši od ministarstva prometa, neprofitnih organizacija vezanih uz promet, mobilnost i održivi razvoj (udruge i zaklada), zdravstvenih institucija koji se bave posljedicama prometnih nesreća, tvrtke javnog prijevoza, osiguranja i drugi (University of Malta, Ministry of Communications and Transport, Authority for Transport in Malta, Infrastructure Malta, Foundation for Transport, Doctors for Road Safety, Insurance Association Malta, Islands and Small States Institute, Health promotion directorate, National Blood Transfusion Service, Emergency Department  Mater Dei Hospital, Forensic collision analyst, Office of the Commissioner for Mental Health, etc).

U ovom predavanju otvorenom za javnost profesorica Barić je predstavila Nacionalni plan sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030. godine (NPSCP) te primjere aktualnih i uspješnih projekata u okviru NPSCP-a koje je provodio Fakultet prometnih znanosti. Za navedenu temu velika je zainteresiranost javnosti budući da je novi malteški nacionalni plan prometne sigurnosti za razdoblje od 2025. godine u fazi izrade te su prezentirani primjeri dobre prakse iz Hrvatske zainteresirali nazočne na zanimljivu raspravu, korisnu za pripremu novog dokumenta.

Prof. dr. sc. Danijela Barić istaknula je primjenjive inženjerske i preventivno-edukativne mjere predložene projektima "Model projektiranja prometno-tehničkih elemenata ceste u zoni željezničko-cestovnih prijelaza“ i "Istraživanje uzroka i posljedica rizične vožnje preko željezničko-cestovnih prijelaza i prijedlog mjera prevencije prometnih nesreća i naleta na polubranike“ koje vodi u okviru NPSCP-a.

Posjet Sveučilištu u Malti bio je iznimno uspješan, posebice jer je uz primarni cilj održavanja nastave studentima Sveučilišta u Malti održano i predavanje za javnost koje je omogućilo veću vidljivost uspješnih znanstvenih i stručnih aktivnosti Fakulteta prometnih znanosti.

Suradnja sa Sveučilištem u Malti dugoročno je planirana, kako u smislu međusveučilišne mobilnosti nastavnika i studenata tako i u znanstvenim istraživanjima u području višekriterijskog odlučivanja i prevencije nesreća u prometu.

Kontakt
info
Sveučilište u Zagrebu
Fakultet prometnih znanosti
Zavod za prometnu signalizaciju
+385 1 245 7972
Kušlanova 2, 10 000 Zagreb
Centar za promet i logistiku d.o.o.
+385 1 238 0297
CPL web

PROMET - Traffic&Transportation ZIRP Međunarodna mobilnost i suradnja Povjerenstvo za upravljanje kvalitetom Udruga bivših studenata FPZ-a

Važnije poveznice