Povratak na naslovnu stranicu
Promet - Traffic&Transportation Međunarodna mobilnost i suradnja Konferencija ZIRP Centar za promet i logistiku d.o.o. SKAI LABS d.o.o.
Sudjelovanje Fakulteta prometnih znanosti na konferenciji ECOMM 2021.
Fakultet prometnih znanosti, 01.12.2021, 18:48

Naslovna ECOMM.png

Predstavnici Fakulteta prometnih znanosti sudjelovali su na konferenciji European Conference on Mobility Management (ECOMM) 2021. Konferencija ECOMM je održana u razdoblju od 24. do 25. studenog 2021. u Cascaisu, Portugal.

ECOMM je globalni događaj koji okuplja stručnjake iz područja upravljanja mobilnošću gradova s ciljem postizanja njihove održivosti. Konferencija se održala putem online digitalne platforme, iako je prvobitno bila zamišljena kao kontaktna konferencija. Razlog odgađanja kontaktnog tipa konferencije je situacija izazvana pandemijom COVID-19 (više informacija dostupno na: https://epomm.eu/node/527).

Teme konferencije uključivale su: osiguravanje pristupačnosti i sigurnosti u prometu, strategije za redukciju potrebe za putovanjem, implementaciju hub-ova mobilnosti, dijeljenu mobilnost (engl. shared mobility), transportnu integraciju usluga prijevoza putnika i robe, urbano planiranje, uvođenje inteligentnih transportnih sustava te ostale politike i inovativne tehnologije primjenjive s ciljem postizanja zelene tranzicije.

Ono što je bio nedostatak konferencije je nemogućnost izvođenja svih elemenata, odnosno prezentacije inovativnih alata i tehnoloških rješenja koja se izvorno provode kroz sajam izlagača uživo u sklopu programa konferencije. 

Temeljna korist sudjelovanja predstavnika za projekt „UrbanSTEM – za gradove i zajednice budućnosti“ su nova iskustva i zaključci koja su sudionici stekli te upoznavanje s trendovima upravljanja mobilnošću gradova kroz mnogobrojna prezentirana iskustava u primjeni diljem svijeta,  a koja će biti prenijeta na radionice sa studentima, mladima i djecom, kao i ostalim aktivnostima unutar projekta.

O konferenciji ECOMM 2021. više pročitajte ovdje: https://www.transformative-mobility.org/events/ecomm-2021

Više o projektu „UrbanSTEM – za gradove i zajednice budućnosti“  pročitajte ovdje:

https://www.door.hr/project/urbanstem-za-gradove-i-zajednice-buducnosti/

https://www.odraz.hr/projekti/svi-projekti/urbanstem-za-gradove-i-zajednice-buducnosti/

Kontakt
info
Sveučilište u Zagrebu
Fakultet prometnih znanosti
Zavod za prometnu signalizaciju
+385 1 245 7972
Kušlanova 2, 10 000 Zagreb
Centar za promet i logistiku d.o.o.
+385 1 238 0297
CPL web

PROMET - Traffic&Transportation ZIRP Međunarodna mobilnost i suradnja Povjerenstvo za upravljanje kvalitetom Udruga bivših studenata FPZ-a

Važnije poveznice
Certifikati
Certificate ISO 9001 2015
Certificate M IQNet