Povratak na naslovnu stranicu
Promet - Traffic&Transportation Međunarodna mobilnost i suradnja Konferencija ZIRP Centar za promet i logistiku d.o.o. SKAI LABS d.o.o.
Sudjelovanje na Quantum Networks Summit 2024
Fakultet prometnih znanosti, 11.04.2024, 14:27

Quantum Networks Summit 2024.jpg

Svijet kibernetičke sigurnosti suočava se s novim izazovom zbog porasta kvantnog računalstva, koje prijeti da tradicionalne metode šifriranja učini ranjivima na kvantne prijetnje. Sustavi kvantne distribucije ključeva (QKD) značajno su napredovali i u teoretskom i u eksperimentalnom aspektu i sada su komercijalno dostupni, što ih čini najzrelijom kvantnom tehnologijom za kibernetičku sigurnost. Postizanje tehnološkog suvereniteta u ovom području postalo je ključno, a renomirani stručnjaci iz područja, akademske zajednice i industrije pokazali su kako stvoriti sustav otporan na prikupljanje podataka tijekom Quantum Networks Summita.

Također, u isto vrijeme održava se i događaj MPLS SD & AI Net World 2024 koji bi trebao ugostiti više od 1000 sudionika iz 53 zemlje i 215 kompanija. Ovaj događaj izvrsna je prilika da dobijete sveobuhvatan pregled mrežne industrije i upoznate najbolje stručnjake u području usmjeravanja. U protekle 24 godine, događaj je naglašavao i objašnjavao procese softverizacije, dezagregacije i oblaka. Dvadeset i peto izdanje održava se u Palais des Congrès de Paris od 9. do 11. travnja 2024.

Kontakt
info
Sveučilište u Zagrebu
Fakultet prometnih znanosti
Zavod za prometnu signalizaciju
+385 1 245 7972
Kušlanova 2, 10 000 Zagreb
Centar za promet i logistiku d.o.o.
+385 1 238 0297
CPL web

PROMET - Traffic&Transportation ZIRP Međunarodna mobilnost i suradnja Povjerenstvo za upravljanje kvalitetom Udruga bivših studenata FPZ-a

Važnije poveznice