Povratak na naslovnu stranicu
Promet - Traffic&Transportation Međunarodna mobilnost i suradnja Konferencija ZIRP Centar za promet i logistiku d.o.o. SKAI LABS d.o.o.
Sudjelovanje na Swiss-Japanese Quantum Symposium 2024.
Fakultet prometnih znanosti, 10.06.2024, 13:08

Swiss-Japanese Quantum Symposium 2024.jpg

Članovi Zavoda za informacijsko-komunikacijski promet, prof. dr. sc. Dragan Peraković i doc. dr. sc. Ivan Cvitić, sudjelovali su na prestižnom Swiss-Japanese Quantum Symposium 2024, održanom od 5. do 7. lipnja 2024. godine na Sveučilištu u Tokiju. Na ovom simpoziju predstavljen je projekt CroQCI (Croatian Quantum Communication Infrastructure), s temom Enhancing Quantum Key Distribution Networks: The Critical Role of Advanced Simulation Technique". Prezentacija je naglasila važnost korištenja naprednih metoda i metodologija modeliranja i simulacija kao ključnih preduvjeta za optimalnu implementaciju sustava i mreža za distribuciju kvantnih ključeva (QKD).

Tijekom simpozija, naši predstavnici su imali priliku uspostaviti vrijedne kontakte s globalnim dionicima kvantnih komunikacija iz različitih sektora, uključujući znanost, istraživanje i industriju. Ovi sastanci pružili su platformu za razmjenu znanja i iskustava, što je od velike važnosti za daljnji razvoj i implementaciju kvantnih tehnologija.

Osim toga, upoznavanje sa radom znanstveno-istraživačkih laboratorija na Sveučilištu u Tokiju omogućile su upoznavanje s najnovijim istraživanjima i tehnologijama u području kvantnih komunikacija. Ovaj događaj ne samo da je obogatio naše znanstveno-istraživačke kapacitete, već je i ojačao međunarodnu suradnju, otvarajući nove mogućnosti za buduće projekte i istraživanja.

Sudjelovanje na Swiss-Japanese Quantum Symposium 2024 značajno je doprinijelo prepoznavanju Zavoda za informacijsko-komunikacijski promet kao relevantnog i aktivnog sudionika u globalnim naporima za unapređenje kvantnih komunikacija. Radujemo se daljnjim suradnjama i projektima koji će proizaći iz ovog važnog događaja.

Kontakt
info
Sveučilište u Zagrebu
Fakultet prometnih znanosti
Zavod za prometnu signalizaciju
+385 1 245 7972
Kušlanova 2, 10 000 Zagreb
Centar za promet i logistiku d.o.o.
+385 1 238 0297
CPL web

PROMET - Traffic&Transportation ZIRP Međunarodna mobilnost i suradnja Povjerenstvo za upravljanje kvalitetom Udruga bivših studenata FPZ-a

Važnije poveznice