Povratak na naslovnu stranicu
Promet - Traffic&Transportation Međunarodna mobilnost i suradnja Konferencija ZIRP Centar za promet i logistiku d.o.o. SKAI LABS d.o.o.
Uspješno održana konferencija EAI FABULOUS 2024
Fakultet prometnih znanosti, 13.05.2024, 08:45

EAI FABULOUS 2024.jpg

Tijekom EAI FABULOUS 2024 konferencije održano je jedno pozvano predavanje, a na konferenciji je sudjelovalo 35 sudionika iz raznih dijelova Europe.

Pozvano predavanje održao je Prof. Piotr A. Kowalski na temu "Why Explainable Artificial Intelligence is Indispensable in Neural Network Tools?". Piotr A. Kowalski je zaposlen kao profesor na Sveučilištu AGH u Krakovu koji radi na Fakultetu fizike i primijenjenih računarskih znanosti, kao i na Institutu za istraživanje sustava Poljske akademije znanosti. Također, član je Poljskog društva za obradu informacija i Instituta inženjera elektrotehnike i elektronike, posebno IEEE Computational Intelligence Society. Trenutno je urednik i član uredništva nekoliko znanstvenih časopisa, te je član znanstvenih odbora brojnih prestižnih znanstvenih skupova. Nadalje, član je Disciplinskog vijeća za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju na AGH i Znanstvenog vijeća NASK PIB. Osim toga, recenzent je brojnih akademskih nominacija (PhD, DSc), istraživačkih stipendija i znanstvenih članaka, pridonoseći svojom stručnošću procjeni znanstvenih dostignuća u različitim područjima.

Pojedini članovi Zavoda za informacijsko-komunikacijski promet Fakulteta prometnih znanosti na konferenciji su sudjelovali su u Tehničkom i Organizacijskom odboru konferencije, dok su neki od članova sudjelovali i kao autori znanstvenih radova na konferenciji. 

Zajednički cilj EAI FABULOUS 2024 konferencije bio je poticanje suradnje i inovacija okupljanjem istraživača u istraživanju područja pametnih okruženja, kibernetičke sigurnosti, Internet stvari (IoT) i kritične infrastrukture kroz nove znanstvene radove.

Kontakt
info
Sveučilište u Zagrebu
Fakultet prometnih znanosti
Zavod za prometnu signalizaciju
+385 1 245 7972
Kušlanova 2, 10 000 Zagreb
Centar za promet i logistiku d.o.o.
+385 1 238 0297
CPL web

PROMET - Traffic&Transportation ZIRP Međunarodna mobilnost i suradnja Povjerenstvo za upravljanje kvalitetom Udruga bivših studenata FPZ-a

Važnije poveznice