Povratak na naslovnu stranicu
Promet - Traffic&Transportation Međunarodna mobilnost i suradnja Konferencija ZIRP Centar za promet i logistiku d.o.o. SKAI LABS d.o.o.
Završetak projekta PRISTUP FPZ - unaPReđenje I provedba STrUčne Prakse na Fakultetu Prometnih Znanosti
Fakultet prometnih znanosti, 10.03.2023, 15:00

PRISTUP FPZ.jpg

U četvrtak 9. ožujka 2023. uspješno je završio projekt PRISTUP FPZ, projekt unaPReđenja I provedbe STrUčne Prakse na Fakultetu Prometnih Znanosti koji je započeo 9. ožujka 2020. godine. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije „“iz Europskoga socijalnog fonda (ESF), Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ i trajao je 3 godine.

Projektom se unaprijedila postojeća obvezna stručna praksa u organizacijskom i provedbenom smislu te je uvedeno devet (9) novih izbornih kolegija stručne prakse na diplomskom studiju kao dodatak postojećem programu.

Jedan od načina postizanja izvrsnosti obavljanja stručne prakse je i sudjelovanje studenata i studentica na više od 150 radionica mekih vještina (engl. soft skills), radionica osobnog i profesionalnog razvoja te na radionicama tehničkih vještina s ciljem što bolje pripreme za tržište rada. Osim radionica za studente, tijekom provedbe projekta organizirane su i radionice za mentore u prihvatnim organizacijama s ciljem što bolje izvedbe i organizacije stručne prakse. Sudjelovalo je 110 mentora iz gospodarstva, a tijekom provedbe projekta je potpisano više od 80 Sporazuma o suradnji na realizaciji stručne prakse. Također, ostvarena je suradnja s poslodavcima koji su se uključili u program stručne prakse, program za mentoriranje studentica i studenata, praćenje rada i vrednovanje studenata.

Završna konferencija projekta održana je 3. ožujka 2023., a u okviru konferencije održana je i panel rasprava na temu iskustva stručne prakse na kojoj su sudjelovali: Lana Marić Štimac iz tvrtke Croatia Airlines, voditeljica Ureda za stručnu praksu i razvoj karijera, Mirjana Lebo Pavičić, studenti Fakulteta prometnih znanosti: Enia Žudić, Josip Čuljat, Ivan Krpan, Toni Trifunović  koji su odradili stručnu praksu prema novom konceptu tijekom provedbe projekta.

Projekt smo započeli u izazovna vremena i uspješno ga doveli do kraja. Najveće zadovoljstvo bilo je angažiranost studenata, poslodavaca, alumnusa i djelatnika Fakulteta da zajedno doprinesemo razvoju stručne prakse, ali i prepoznatljivosti Fakulteta prometnih znanosti.

Posebno se zahvaljujemo svim studenticama i studentima Fakulteta prometnih znanosti koji su svojim zalaganjem, radom na praksama i dolascima na radionice doprinijeli uspješnosti projekta.

Hvala svima na suradnji!

Fakultet prometnih znanosti

Kontakt
info
Sveučilište u Zagrebu
Fakultet prometnih znanosti
Zavod za prometnu signalizaciju
+385 1 245 7972
Kušlanova 2, 10 000 Zagreb
Centar za promet i logistiku d.o.o.
+385 1 238 0297
CPL web

PROMET - Traffic&Transportation ZIRP Međunarodna mobilnost i suradnja Povjerenstvo za upravljanje kvalitetom Udruga bivših studenata FPZ-a

Važnije poveznice